Šíp.deník.cz

Tohle je hodně užitečné! Chcete zplodit dítě? Omezte MLÉKO i SEX!

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Zapomeňte na babské rady. Pokud toužíte po vlastním potomkovi a nedaří se vám, moderní lékařská věda má vlastní návod. A pro mnohé bude překvapivý. Radikálně mění některé zaběhané pořádky.

Děláte po styku svíčku, aby spermie zůstaly v pochvě déle? Milujete se při každé příležitosti? Snažíte se mít co nejvíce orgasmů, aby stahy dělohy pomohly ke kýženému cíli? Samá voda.

Proč laktóza škodí?
Většina žen, kterým tikají biologické hodiny, dobře ví, že má alkohol, nikotin a kofein vyměnit za kyselinu listovou. Málokterou ale napadne, že v jejich záměru jim může škodit konzumace mléka.

Organismus řady žen si totiž nedokáže zcela správně poradit s laktózou, což v běžném životě ničemu nevadí, ale v případě snahy o otěhotnění může jít o velkou překážku.

Laktóza se totiž při trávení mění na glukózu a galaktózu a tyto látky se hromadí v těle, což může mít negativní vliv na funkci vaječníků. Lékaři proto doporučují omezit příjem mléka a mléčných výrobků kromě másla minimálně šest měsíců předtím, než se žena začne snažit o miminko.

„V průběhu těhotenství je vhodné vyvarovat se také konzumaci syrového masa a většího množství plísňových sýrů," radí gynekolog Pavel Turčan.

Alchymie se spermiemi
V průměru každý čtvrtý český pár má v současnosti potíže se zplozením potomka. Velká část z nich se přitom dopouští zásadní chyby. Snaží se zvýšit četnost pohlavních styků. „V tomto případě méně znamená více. Pro početí je potřebná určitá koncentrace spermií, a pokud je pohlavní styk příliš častý, koncentrace se tím sníží," vysvětluje Turčan.

Spermiím trvá dozrání přes dva měsíce, rozhodně se nestihnou dotvořit během několika hodin. Optimální je mít pohlavní styk jednou za dva až tři dny. S touto frekvencí je vhodné začít přibližně pět až sedm dní před pravděpodobnou ovulací u ženy, a skončit asi jeden až dva dny po ní. Po zbytek cyklu se pár může milovat dle libosti, třeba i několikrát denně.

Tím ale výčet rad nekončí. Další užitečné tipy najdete v tabulce, z níž je jasné, že svým dílem musejí přispět také budoucí tatínci.




RADY PRO ŽENY
* Omezte konzumaci rafinovaného cukru.
* Jezte více zeleniny.
* Zvyšte příjem vitaminů B2, B6 a B12.
* Světlé pečivo nahraďte celozrnným.


RADY PRO MUŽE
* Sportujte alespoň dvakrát týdně.
* Vyhýbejte se dlouhým jízdám na kole.
* Nenoste těsné spodní prádlo.
* Odpusťte si saunování.
* Nemějte mobilní telefon v přední kapse kalhot.
* Nevysedávejte s notebookem na klíně.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů