Šíp.deník.cz

Tohle se vám může ještě letos o prázdninách hodit! Jak na sex V HORKU?

Horké počasí a sex se k sobě hodí lépe, než se může zdát.
Horké počasí a sex se k sobě hodí lépe, než se může zdát.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Vedro, že by se na parapetech dala smažit vajíčka. Vedro, že se v něm ani mouchám nechce létat. Vedro, kdy většina lidí jen přežívá u větráků a vychlazených lahváčů. Přesto se není třeba zříkat erotických radovánek.

Sex je velká námaha a provozovat něco takového v den, kdy rtuť teploměru zuřivě stoupá vzhůru, se může zdát jako bláznovství. Není to ale tak. Lékařský časopis Men´s Health před časem publikoval výsledky výzkumu, podle něhož tropická parna způsobují větší chuť na milování u 28 procent mužů a 21 procent žen.

Lidské tělo bývá v teplých dnech na povrchu velmi dobře prokrvené, což se týká i pohlavních orgánů a všech erotogenních zón. Intimní prožitek může být díky tomu intenzivnější než jindy.

Ideální polohy
Pokud nejste zrovna vrcholový sportovec, doporučuje se přizpůsobit lechtivé hrátky náročnosti horkého počasí. Začíná to už u předehry, do níž se vyplatí v maximální možné míře zapojit cokoli chladivého. Zkuste po partnerově těle přejíždět kostkou ledu, použít lze i zmrzlinu nebo ovoce vytažené z ledničky.

Znalci mohou sáhnout po speciálních chladivých gelech s mentolem. Taková masáž už člověka dokáže navnadit.

Zapojit lze i „mechanizaci" v podobě erotických pomůcek na baterky. Jen nechte techniku, ať dělá kus práce za vás.

Při samotném styku se doporučují aktivity a pozice, při nichž jsou styčné plochy obou těl co nejmenší. Přece jen není příjemné, když se na vás v horku celým tělem tiskne zpocený protějšek. Vhodná je třeba pozice, kdy žena leží na boku a muž za ní, případně poloha, kdy žena klečí před mužem a ten do ní proniká zezadu. Naopak nepříliš praktický je klasický misionář, při němž je partnerka zavalena mužovým trupem.
Také nezapomínejte na orální sex, který je z tohoto pohledu ideální praktikou.

Boj se suchem
Velmi vhodným místem na sex ve vedru je sprcha, kde na rozdíl od bazénu či přírodních nádrží nehrozí riziko infekce. Jen je třeba mít na paměti, že voda odplavuje poševní sekret, takže milování může doslova drhnout. Pomoc je ale snadná. Stačí použít lubrikační gel.

Sex v horku je samozřejmě nutné přizpůsobit aktuálnímu zdravotnímu stavu a tělesné kondici. „Se stoupajícími teplotami sice roste sexuální touha, stejně tak ale i riziko, že na erotické chvilky doplatíte kolapsem," varoval profesor Norbert Bachl z vídeňského Institutu sportovní medicíny.

Sportovně nepříliš zdatným milencům nebo věkově pokročilejším milovníkům proto radí, aby sladké chvilky odložili na denní dobu, kdy je vzduch přece jen chladnější.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů