Šíp.deník.cz

Tohle vás může ZACHRÁNIT: 9 rad, jak přežít období po ROZCHODU!

Vystavená fotka s erotickým nádechem někdy dokáže divy!
Vystavená fotka s erotickým nádechem někdy dokáže divy!
Zdroj: Profimedia
Sdílej článek:

Rozchod, to je těžká věc. Nejen pro toho, kdo se rozchází, ale ještě víc pro toho, kdo byl opuštěn. Podívejte se proto, jak se v podobně složité situaci chovat podle odborníků, abyste sami sebe ušetřili zbytečného trápení.

Psychoterapeut Barton Goldsmith patří k vůdčím postavám prestižního webu psychologytoday.com. Co radí pro dobu, kdy jste opuštění?

1. Brečte, jak chcete. Nechte slzám volnou cestu, je to zdravé a snižuje to bolest. Možná se zpočátku budete bát, že vaše slzy nikdy neustanou, ale stane se to, nebojte.

2. Snažte se každý den dělat něco pro sebe. Cvičte, čtěte, koukejte na naučná DVD, učte se meditovat a nikdy nepodceňujte ani sílu pozitivní modlitby. Dělejte věci, u kterých se rádi bavíte. Nečekejte, až dobrá nálada přijde sama a jděte tomu naproti.

3. Najděte si nějakou emocionální podporu. Vyhledejte nějakého kamaráda nebo kamarádku, někoho s kým svou situaci můžete probrat. Někdy může pomoct i odborník.

4. Buďte vždy něčím zaměstnaní. Pokud nemůžete spát a budíte se brzy, jděte se projít, vyrazte si na snídani nebo dělejte něco v bytě či domě. Když nemůžete spát ani večer, luštěte křížovky nebo koukejte na televizi. Nezabývejte se pořád jen ztraceným vztahem.

5. Nesnažte se vyřešit rozchod náhradním vztahem. Asi všichni to známe. Najdete si po rozchodu někoho, vedle koho nebudete sami. Protože tak se prostě po rozchodu cítíte. Je to chyba, tyhle vztahy sice možná dočasně mohou působit jako útěcha, ale pokud se s rozchodem nebudete umět vypořádat sami, nikdy se plnohodnotného vztahu, o jakém sníte, nedočkáte.

6. Travte co nejméně času o samotě. Vyrazte si se známými nebo si najděte nějaké nové. Začněte sportovat nebo si najděte jiné hobby, kterému se můžete věnovat ve skupině lidí. Samozřejmě že potřebujete mít i čas pro sebe, ale když se budete od ostatních izolovat, jen tím prodloužíte dobu svého utrpení.

7. Věřte svým pocitům. I když máte po rozchodu často pocit, že je všechno jinak, než si myslíte, uvnitř vždy cítíte, co chcete vy a vám připadá správne. Nebojte se poslouchat sami sebe, všechno pak bude v pořádku. Musíte se učit i sami od sebe.

8. Dejte si na čas. Nespěchejte, abyste si rychle pořídili nové auto, nový domov či se přestěhovali do úplně jiného města nebo státu. Můžete věřit tomu, že za nějaký čas, při troše trpělivosti a snahy zase najdete další velkou lásku.

9. Zajímejte se. Zjistěte, co dělali vaši přátelé, když prožívali to samé. O čem tehdy přemýšleli. Jsou i knihy o rozchodech, které vám mohou pomoct

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů