Šíp.deník.cz

Vada, nebo snad úchylka? Kdepak! Kdo jsou ale SEXUÁLNÍ jednorožci?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Nejde o erotickou pomůcku ani milostnou polohu. Termínem sexuální jednorožec se označuje osoba, kterou hledají páry toužící vyzkoušet sex ve třech.

Pohled na partnera, jak prožívá rozkoš s někým cizím, většině lidí trhá srdce. Pro někoho je ale podobná podívaná vysoce vzrušující. Má to jeden háček. Je potřeba najít „třetího do party", s čímž je spojena řada úskalí.

Výlet do historie
Hledání vhodného partnera do takzvané švédské trojky se leckdy podobá pátrání po mytickém zvířeti. Všichni o něm slyšeli, ale všichni vědí, že je prakticky nemožné ho najít. Proto se pro osoby, které dvojice hledají k intimním radovánkám, vžilo pojmenování sexuální jednorožci.

Ve většině případů jde o ženy, protože milování ve třech obvykle vyžadují muži a ke stabilní partnerce hledají další. V takovém případě jde o nefalšovanou švédskou trojku. Mimochodem víte, proč se podobné označení používá? Jedno oficiální vysvětlení neexistuje, nicméně podle nejvíc přijímané teorie jde o pozůstatek ze středověku, kdy byl ve Skandinávii kritický nedostatek příslušníků silnějšího pohlaví. Zbylí muži se pak často museli „obětovat" a uspokojit dvě partnerky najednou.

Žárlení zakázáno
Existuje samozřejmě i obrácená kombinace, tedy jedna žena a dva muži. Tomuto uspořádání se říká ruská trojka, ovšem původ tohoto označení je nejasný ještě víc. Snad je odvozen od typického způsobu zapřahání koní v Rusku, kdy vedle sebe cválala tři zvířata. Rozdíl mezi švédskou a ruskou trojkou je každopádně zásadní a vyplatí se ho znát. V opačném případě někdo může být poměrem pohlaví nepříjemně zaskočen.

Do problému s hledáním sexuálních jednorožců se vložila i moderní technologie. Pro chytré telefony je dostupná aplikace pojmenovaná 3nder, což je v podstatě seznamka zaměřená na vyhledávání sexuálních jednorožců.

Pokud dvojice lačnící po nevšedním zážitku skutečně najde vhodného adepta, který vyhovuje z hlediska vzhledu, zdraví i povahy, nemá ještě vyhráno. Psychologové „trojkové" radovánky obvykle nedoporučují. Přestože se všichni účastníci předem dušují, že se to nestane, často v některé hlavě začne hlodat červíček žárlivosti, který nevázané sexuální veselí promění v hodně dusný zážitek a do budoucna nahlodá celý vztah. S jednorožci to zkrátka není snadné.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů