Šíp.deník.cz

Než začnete vítat nový rok... Máme zaručené RADY, jak ustát oslavy!

Říká se, že alkohol je metla lidstva!
Říká se, že alkohol je metla lidstva!
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Těšíte se na oslavu příchodu nového roku, nemůžete se dočkat velkolepé party, ale zároveň se bojíte, co bude ráno? Pak pijte s rozumem, nebo se držte našich rad!

Vůbec nejlepší je se hrozící kocovině vyhnout. Není to až takový problém, a oslavy to určitě nezkazí. Co se tedy vyplatí dodržovat?

* Panáky zajídejte
Pokud se chystáte holdovat alkoholu, musíte průběžně jíst. Nejhorší je pít s prázdným žaludkem. Jako základ si dopřávejte maso, sýry a pečivo. S mírou pak pojídejte majonézové saláty.

* Nejdřív ovoce pak rum
Půl hodiny před večírkem se doporučuje sníst třeba banán. Alkohol se pak rozkládá pomaleji. Podobné účinky má i vitamin C a B. Ovoce je možné nahradit i zeleninovou šťávou. Posílí se tím játra, a více tak zvaně vydržíte.

* Popíjejte i vodu
Tvrdý alkohol i víno se vyplatí zapíjet pár doušky obyčejné vody. Bublinkové minerálky jsou ovšem nevhodné!

* Kávu si odpusťte
Káva odvodňuje a zbytečně překyseluje žaludek.

* Tancujte!
Alkohol pomůže rychleji odbourat pohyb. Stačí si občas zatančit nebo se jít provětrat ven na vzduch.

 



PROČ JE OPILCOVI TAK ŠPATNĚ?
Alkohol v těle působí jako neurotoxický jed. Když se opijeme, dojde ke složité chemické reakci, kterou se tělo vyrovnává s otravou. Opilec se cítí unavený, protože zpracování alkoholu odčerpává hodně energie. Příval alkoholu dále rozpíná mozek, což se projevuje urputnou bolestí hlavy. Žaludeční potíže zase souvisejí s podrážděním sliznic trávicího ústrojí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů