Šíp.deník.cz

Zajímavé zjištění: S HUBNUTÍM pomůže i příroda! O co jde?

Nevěříte? Příroda pomůže!
Nevěříte? Příroda pomůže!
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Nedáte dopustit na zázračné účinky bylin, koření či jiných produktů přírody? Některé z nich mohou dokonce pomoci i se shazováním přebytečných kil. Které jsou ty nejúčinnější?

K tomu, aby se člověk dopravoval k ideálním proporcím, je zapotřebí mít v pořádku trávení. A k tomu jsou jako stvořené léčivé byliny. Některé umí dokonce spalovat tuky, zahnat hlad nebo chutě na sladké. Na které se zaměřit?

Bazalka pravá
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Vedle zajímavé chuti a vůně je ale také antistresovou bylinkou a podle pověr nositelkou lásky, zdraví a moudrosti. Stimuluje činnost žaludku i odbourávání tuků a celkově zlepšuje metabolismus.

Heřmánek
Odvar z heřmánku odstraňuje problémy s trávením, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě, dezinfekčně a močopudně.

Šalvěj
Odvar tlumí hlad, prospívá játrům, čistí mandle a ledviny, čímž odstraňuje z těla látky, které mohou bránit v hubnutí. Působí antisepticky i v dutině ústní, odstraňuje všechny problémy spojené s trávením a startuje metabolismus.

Levandule
Povzbuzuje prokrvení žaludeční sliznice, uklidňuje nervovou soustavu. Listy přidávejte k masu, rybám, ale i do hřibových pochoutek a salátů. Levandulový čaj uvolňuje napětí a tlumí záchvaty hladu způsobené stresem.

Jetel
Pomáhá odvodňovat organismus a léčí žaludeční vředy i další nemoci trávicího systému. Pomáhá rozpouštět tuky, štěpit cukry a bílkoviny. Mladými lístečky i chutně ozvláštněte salát, ale i pokrmy z masa, čerstvé květiny můžete přidat do nápoje.

Dobromysl
Utiší stresem rozbouřený žaludek. Užívejte ho jako čaj nebo jako koření. Zabrání ukládání tuků z jídla a podporuje jeho stravitelnost.

Lopuch
Odvar z kořen lopuchu zbavuje tělo těžkých kovů a pomáhá hubnout. Pijte třikrát denně. Jednu až dvě čajové lžičky zalijte vroucí vodou a louhujte 10 minut.

Hloh
Bobule hlohu stimulují činnost štítné žlázy, která často maří snahy hubnout. Prospívají trávení a mírní stres.

Fenykl
Výborně dochutí pokrmy ze zeleniny nebo z ryb. Užívá se i jako čaj proti nadýmání, na usnadnění trávení, na podporu pocitu sytosti a na spalování tuků.



VYROBTE SI SAMI…
Tukožroutská limonáda
Hubnutí může urychlit i domácí limonáda z rebarbory a skořice. Co budete potřebovat? Jednu rebarboru, 1 limetku, 1 kus celé skořice, pár hlaviček hřebíčku. Jak postupovat? Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky a rozvařte je ve vodě s cukrem dle chuti. Přidejte šťávu z limetky a koření a vařte 10 minut. Po vychladnutí rozmixujte a přepasírujte. Podle chuti zřeďte vodou nebo minerálkou. Skladujte v lednici.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů