Šíp.deník.cz

Byl BIT jako žito! Bobbyho Sixkillera z Odpadlíka sejmuly fakt velké hvězdy!

10 fotografií 10
Hlavní trojice seriálu Odpadlík. Vzpomínáte?
Hlavní trojice seriálu Odpadlík. Vzpomínáte?
Zdroj: Profimedia.cz
Branscombe a jeho kompletní rodina. S manželkou Lei sdílí vášeň k motorkám. V roce 1980 se objevil v seriálu Magnum. Ve filmu Sám proti teroru (1988) dostal naloženo od Chucka Norrise.
Sdílej článek:

Rozložitý chlapík s exotickým zjevem. Takový byl Bobby Sixkiller, který tvrdil muziku v seriálu Odpadlík. Kam se pak poděl jeho představitel Branscombe Richmond?

Nezdá se to, ale jeho filmografie čítá téměř 100 titulů. Objevil se třeba ve Star Treku III (1984), bondovce Povolení zabíjet (1989) nebo Batman se vrací (1992). Přesto si ho tam téměř nikdo nevšiml. Na drtivé většině filmů se podílel jako kaskadér, případně se objevil v malé roli padoucha.

Práce plná bolesti
Branscombe měří 192 centimetrů, a když byl ve formě, vážil 107 kilogramů. Přesto zažíval jeden výprask za druhým. Coby mistr svého oboru čelil před kamerou těm největším akčním velikánům. Vyzval třeba Arnolda Schwarzeneggera, Chucka Norrise nebo Stevena Seagala a samozřejmě pokaždé skončil na zemi s bolestivou grimasou. Občas byla skutečná, protože některé údery nebyly jen hrané.

Podobnou dráhu si ale nevybral náhodou. Před kamerou padal už jeho otec Leo, který pocházel z Tahiti. Branscombe přišel na svět 8. srpna 1955 v Los Angeles a sotva opustil školu, nabídl své fyzické předpoklady a sportovní všestrannost filmařům. První příležitost dostal v roce 1976 a díky exotickému zjevu občas dostal i skutečnou roli. V roce 1984 hrál policistu Harkera v seriálu Hawaiian Heat, ale tehdy v televizi vládl Dallas, takže seriál byl pro nízkou sledovanost záhy zrušen. Stejně to dopadlo o dva roky později s krimisérií Heart of the City. Ta byla dokonce ze všech 79 tehdy uváděných seriálů ve Státech druhá nejméně sledovaná.

Člen síně slávy
Když v roce 1992 dostal nabídku na Odpadlíka, čekal podobný průšvih. Velmi se ale spletl. Seriál se vysílal pět let a měl obrovský úspěch. Podle některých dat je dokonce celosvětově druhým nejsledovanějším seriálem všech dob po Pobřežní hlídce.

Kdo by čekal, že dlouhovlasý bombarďák má divoký soukromý život, pletl by se. Počátkem 80. let se oženil s Lei Ma, která v roce 1979 získala titul Miss Havaj a v následné soutěži Miss USA skončila druhá. Postupně se jim narodily čtyři děti a žijí spolu i v současnosti.

Málokdo také ví, že Branscombe je i zkušený zpěvák a hudebník, který pravidelně vystupuje se svou skupinou. Kromě toho je vášnivým milovníkem motorek. Od roku 2003 je členem motocyklové síně slávy, působil také jako mluvčí amerického výrobce motorek Indian.

Před několika lety pověsil kaskadérství definitivně na hřebík, ale rozhodně nezahálí. Věnuje se filmové produkci a na Havaji, kde žije, má vlastní televizní show.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů