Šíp.deník.cz

NEUVĚŘÍTE, jak vypadá Billy Rosewood z komedie Policajt v Beverly Hills!

6 fotografií 6
Vzdejte se! Neohrožený Billy Rosewood ve filmu Policajt v Beverly Hills (1984).
Vzdejte se! Neohrožený Billy Rosewood ve filmu Policajt v Beverly Hills (1984).
Zdroj: archiv
Vzdejte se! Neohrožený Billy Rosewood ve filmu Policajt v Beverly Hills (1984). Ústřední trojka Policajta v Beverly Hills 2 (1987). Menší roli dostal v komedii Tráva je zlatej důl (1998). S manželkou Amy žije od roku 2000.
Sdílej článek:

I vedlejší role jsou důležité. Bez zbrklého, ale nadšeného Billyho Rosewooda v podání Judge Reinholda (58) by série Policajt v Beverly Hills určitě nedosáhla takové popularity.

Ano, rodiče mu mohli dát normální křestní jméno, dokonce tak učinili, přesto ho celý svět zná pod přezdívkou. Na svět přišel 21. května 1957 ve Wilmingtonu ve státě Delaware jako nejstarší ze tří dětí právníka Edwarda. Dostal jméno po něm, ale když mu byly dva týdny, otec mu z legrace začal říkat Judge (v překladu soudce). Přezdívka se ujala a potomek německých přistěhovalců ji nakonec přijal za vlastní.

Jogurty a mrtvoly

Rodina se později přestěhovala na Floridu, kde Judge začal studovat hereckou školu. První ostruhy na jevišti získával ve městě Jupiter v divadle, které patřilo Burtu Reynoldsovi.

Přátelé ho koncem 70. let přesvědčili, aby zkusil štěstí v Hollywoodu. Začátky byly samozřejmě těžké, takže si na obživu vydělával jako prodavač mražených jogurtů nebo řidič pohřebního vozu. Brzy to ale začalo být veselejší.

Jednu z prvních rolí dostal v pilotním filmu k seriálu Magnum. V roce 1982 si zahrál v lechtivé komedii pro mládež Zlaté časy na Ridgemont High, kde mu společnost dělaly budoucí hvězdy Nicolas Cage a Sean Penn. Judge si kvůli filmu prožil své. „V jedné chvíli masturbuji, což bylo složité už při natáčení. Dost jsem se styděl, navíc mě štvalo, že je to moje první sexuální scéna v kariéře a musím si vystačit sám se sebou," vzpomínal. To nejhorší ale přišlo poté, co se film začal hrát v kinech. „Lidé mě poznávali na ulici a samozřejmě něco pokřikovali. Občas jsem před nimi musel utéct," líčil herec.

Drastická změna

Krátce poté málem dostal roli Mahoneyho v Policejní akademii, ale nakonec začal s Eddiem Murphym natáčet komedii Policajt v Beverly Hills, která mu přinesla největší popularitu.

V roce 1985 se oženil s herečkou Carrie Frazierovou, ale po několika měsících následoval rozvod. V soukromí pak začal tápat stejně jako v herectví.

Přesunul se do televize, ale ani tam to nebyla žádná sláva. Čestnou výjimkou byl rok 1994, kdy se dočkal nominace na Emmy za vedlejší roli v seriálu Seinfeld.

Podruhé se vydal před oltář v roce 2000 a s manželkou Amy žije dodnes. Trvalo ale 13 let, než se jim narodilo první dítě, dcera Kayley. Naposledy na sebe upozornil vloni, kdy si zahrál slavného trenéra basketbalu v životopisném filmu My Many Sons. Kvůli roli si poprvé v životě oholil hlavu. „Byla to pro mě drastická změna, ale nelituji," říká Judge, který by se rád vrátil k roli Billyho Rosewooda. Přípravy dalšího Policajta v Beverly Hills však stále váznou. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů