Šíp.deník.cz

Olivia Newton-John: Prožila roky utrpení kvůli zradě milovaného muže!

13 fotografií 13
Olivia Newton-John
Olivia Newton-John
Zdroj: Koláž Šíp
Dnes už zapomenuté sci-fi Toomorrow (1970). Její první velkou láskou byl Ian Turpie. S muzikantem Brucem Welchem (vpravo) se zasnoubila. Ze svatby ale sešlo. Vždy vypadala mladší než ve skutečnosti. I proto mohla ve třiceti hrát středoškolačku.
Sdílej článek:

Během několika měsíců pochovala otce, zkrachovalo jí podnikání a ještě onemocněla smrtelně nebezpečnou chorobou. Přesto nešlo o chvíle, kdy bylo Olivii Newton-John nejhůř.

Devět let milovala muže, který ze dne na den záhadně zmizel. Měsíce ho oplakávala, doufala, že se najde, ale nakonec z ní vyprchala i poslední jiskřička naděje. Jenže pak zjistila, že se možná stala obětí největší lži a zrady svého života.

Nesmí vám uniknout

Smutek a samota

Dramatický osud slavné zpěvačky a herečky se začal psát 26. září 1948 v Cambridge. Byla nejmladší ze tří potomků velšského otce Brinleyho a německé matky Irene. Oliviin dědeček Max Born dostal Nobelovu cenu za výzkumy v oblasti jaderné fyziky, ale před vypuknutím druhé světové války uprchl i s rodinou z Berlína do Anglie.

Zajímavý osud měl i Brinley. Jako člen zpravodajské služby MI5 se účastnil vysoce tajného a úspěšného projektu na prolomení německého tajného kódu Enigma. Malá Olivia ale nic z toho samozřejmě netušila.

Když jí bylo šest let, rodina se přestěhovala do australského Melbourne, kde otec dostal místo na univerzitě. Ve 14 letech založila s kamarádkami hudební skupinu, nejprve vystupovaly v bratrancově kavárně, záhy se ale dostaly do rádia i televize. V jednom pořadu potkala o dva roky staršího Pata Carrolla a nazpívala s ním několik duetů. Následovala pěvecká soutěž, ve které vyhrála hlavní cenu v podobě pobytu v Anglii, ale o stěhování na druhý konec světa nechtěla ani slyšet. Přemluvila ji až matka. Olivii bylo tehdy patnáct let.
První rok v Londýně ale protrpěla. Pracovně se jí nedařilo, stýskalo se jí, chyběl jí také přítel, herec Ian Turpie (*1943). Několikrát už měla zamluvenou letenku domů, ale matka rezervaci vždy rázně zrušila.

Situace se zlepšila, když za ní přijel zmiňovaný Pat Carroll. Jako Duo Pat a Olivia objížděli noční kluby napříč Evropou. Později se smíchem vzpomínali, že se jednou omylem dostali i do striptýzového baru, kde od nich obecenstvo chtělo představení zcela jiného typu.
Jenže Patovi brzy vypršelo vízum a Olivii opět zbyl jen proplakaný polštář. Odříkání se ale vyplatilo.

V roce 1966 nahrála první singl a brzy se mezi jejími spolupracovníky začala objevovat jména jako Bob Dylan či George Harrison. Začala randit s Brucem Welchem (*1941), kytaristou ze skupiny Cliffa Richarda. Dokonce se zasnoubili, ale ze svatby nakonec sešlo.

Nesmí vám uniknout

Dokonalý hit

Počátkem 70. let reprezentovala Británii v soutěži Eurovision Song Contest, která se koná dodnes. Tenkrát jí fanoušci v hlasování vybrali píseň, která se jí sice vůbec nelíbila, přesto se s ní umístila na čtvrtém místě. Klání přitom tehdy opanovala začínající švédská kapela ABBA.
V roce 1977 byla už známou a úspěšnou zpěvačkou, ale když dostala nabídku na muzikál Pomáda, začala se ošívat. Sice měla za sebou několik hereckých zkušeností, jenže na hlavní roli se necítila. Nezdálo se jí, že má na prahu třicítky ztvárnit středoškolačku. Bála se, že věkový nepoměr vynikne také kvůli tomu, že herecký kolega John Travolta je o šest let mladší.

Trvala na kamerových zkouškách, které ale dopadly výborně, stejně jako celý muzikál. Šlo o dokonalý hit na poli filmu i hudby. Za otevírací víkend v amerických kinech snímek utržil tolik, že ho překonal až slavný hit Titanic z roku 1997.

Strach o život

V roce 1980 natočila další známý muzikál Xanadu, který se jí natrvalo vepsal také do soukromého života. Tenkrát jí bylo 32 let a bláznivě se zamilovala do jednadvacetiletého tanečníka Matta Lattanziho. Po čtyřech letech se vzali a po dalších dvou se jim narodila dcera Chloe.

Matt jí byl také velkou oporou v kritickém roce 1992. Tehdy Olivii stíhala jedna krutá zpráva za druhou. Nejprve zkrachovala síť butiků Koala Blue, kterou v roce 1988 založila s kamarádem Patem Carrollem. Několik měsíců poté zemřel na rakovinu její otec a ještě tentýž víkend jí lékaři oznámili, že zhoubný nádor bují také v jejím těle, konkrétně v prsu. Olivia měla naplánované světové turné k novému albu, ale okamžitě ho zrušila. Podstoupila operaci a dokázala se zcela uzdravit. A jak to bývá, od té doby finančně podporuje boj proti této nemoci a apeluje na ženy, aby nepodceňovaly prevenci.

Sotva se vzpamatovala ze zdravotních problémů, začalo se jí hroutit manželství. V roce 1995 podepsala rozvodové papíry, aniž tušila, že nová láska je už na obzoru.

Nesmí vám uniknout

Marná naděje

Uhranul ji o devět let mladší kameraman korejského původu Patrick McDermott. Jejich láska vzkvétala do roku 2005, kdy muž záhadně zmizel. Vyjel na moře rybařit a od té doby ho nikdo neviděl. Pátrání trvalo s přestávkami tři roky. Olivia se dlouho odmítala smířit s tím, že jí osud připravil o dalšího milovaného muže. Nakonec pobřežní stráž případ uzavřela s tím, že Patrick pravděpodobně vypadl z lodi a utonul.

V roce 2010 se ale začalo proslýchat, že muž svou smrt pouze fingoval. Po jeho stopách se vydal texaský detektiv Philip Klein, který ho podle svých slov našel na pobřeží Mexika, kde žil s novou přítelkyní. Zmizel prý kvůli tomu, aby se vyhnul alimentům, které dlužil exmanželce Yvette Niparové. Olivia nechápala, jak ji mohl opustit jen kvůli dluhům, jak mohl kvůli penězům zahodit devět let jejich společného života.

O pátrání vznikl televizní dokument, vyšla i kniha, ale na Kleina se vzápětí sesypala vlna kritiky. Prý je notorický lhář a touží jen po senzaci. McDermottův osud je tak stále obestřen tajemstvím. Olivia už ale po pravdě přestala pátrat. Se vším se vyrovnala i díky tomu, že potkala obchodníka s přírodními léčivy Johna Easterlinga. Vzali se v roce 2008 při skromném obřadu, který se konal v peruánském městě Cuzco podle tradic starých Inků.

Zde najdete nejslavnější Oliviin hit:

Zdroj: Youtube

Co ještě nevíte

* V roce 1979 dostala Řád britského impéria.

* Při natáčení muzikálu Xanadu si zlomila kostrč.

* Její sestra Rona se v roce 1980 vdala za Jeffa Conawaye, který ztvárnil jednu z rolí v Pomádě.

* V roce 1981 vyšla její nejslavnější píseň Physical. Pro lechtivý text i odvážný videoklip byla v některých zemích dokonce zakázána. Zároveň se stala jakousi hymnou aerobiku.

* Během vztahu s prvním manželem Mattem třikrát potratila.

* Časopis People ji v roce 1998 zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí světa. Tehdy jí bylo 50 let.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů