Šíp.deník.cz

Tomu se říká APETIT! Americká žena nemůže přestat jíst gauče!

Adele nemůže se svou mánií přestat.
Adele nemůže se svou mánií přestat.
Zdroj: winto
Sdílej článek:

Dlouhých a útrpných 24 let trpí Adele Edwardsová (34) zvláštní poruchou, která ji nutí jíst náplně ze sedacích souprav.

Zatímco někdo si k obědu s chutí smlsne na vepřové s knedlíkem a se zelím, Adele by se při představě něčeho takového asi sliny zrovna nesbíhaly. Ale kdybyste ji vzali do obchodu s nábytkem, určitě by se neudržela a vrhla se po jednom z gaučů. „Jen za poslední rok jsem snědla asi sedm gaučů," přiznává Adele z Brandentonu na Floridě. „Jakmile jsem jednou začala, už nešlo přestat."

Lékaři zjistili, že žena trpí vzácnou poruchou zvanou pica, která v lidech vyvolává nutkavou chuť jíst podivné věci bez obvyklých nutričních hodnot. Jsou zaznamenány případy lidí, co pojídají věci jako baterie, hlínu nebo mince.

Podobnou poruchu může prý také spustit stres a Adele říká, že problémové chutě u ní začaly v době, kdy se jí rozváděli rodiče. Právě tehdy Adelina sestřenice navrhla, aby z legrace zkusily ochutnat kousek molitanu, který vyplňoval gauč u nich doma. Tak to vše začalo.

„Bylo mi tehdy deset. Milovala jsem tu chuť, kterou mi to vytvořilo v puse," vzpomíná Adele. „Od té doby jsem si tajně dávala kousek každý den." Někdy prý Adele kousek molitanu vyválela v prachu. „Prach to dělal křupavější. Vždy jsem pak dlouho žvýkala, než jsem to spolkla," přiznává žena, jež se nyní snaží se svou podivnou závislostí přestat. „Doktoři mě varovali, že si tím můžu úplně zničit žaludek. Když prý budu jíst dál, může vybuchnout. Toho se bojím," říká.

Navzdory odhodlání se ale Adele nedaří přestat, takže nyní zvažuje, že se zapíše do rehabilitačního centra v Coloradu, kde by jí mohli pomoci získat správné stravovací návyky. „Riskuju svůj život a ohrožuju vlastní rodinu. Musím s tím skoncovat," je rozhodnutá.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů