Šíp.deník.cz

Nejstrašidelnější MÍSTA na světě! Jedno z nich je v ČR! Víte, kde?

Místa, ze kterých mrazí...
Místa, ze kterých mrazí...
Zdroj: Wikipedia/Flickr.com
Sdílej článek:

Je úplně jedno, jak moc nevěříte na duchy, na světě jsou k vidění místa, kde by nikdo z vás nechtěl strávit noc. Tato místa mají pověst děsivých, tragických nebo tajemných, všechny ale definitivně spadají do kategorie ‚strašidelné'.

Chcete se zasmát? Neuvěříte, co ztrpčuje život manželky prince Charlese:

Camilla Parker-Bowles trpí na větry! Z oficiálních akcí dělá smradlavou ostudu!

Lesy Aokigahara

Nápisy z upozorněním, že stojí za to žít.

Kolem hory Fuji v Japonsku se rozprostírá les, vedle kterého ten z hororu Záhada Blair Witch vypadá jako nevinný parčík. Je to zřejmě kvůli všem těm mrtvým, rozkládajícím se tělům, na která tam můžete narazit.

Tohle v lese obyčejně nenajdete.
Aokigahara je totiž v Japonsku místo proslulé tím, že v něm lidé často páchají sebevraždy. A svou pověst nezískal kvůli nějakým deseti nebo dvaceti mrtvolám. V těchto lesích najdete více než 500 těl, které tam přibývají už od padesátých let.
Proto také v tomto lese narazíte na tabule s nápisy jako „Život je úžasná věc! Ještě si to rozmysli!" nebo „Mysli na svou rodinu."

Overtounský most
Most, který děsí zvířata.

Podblíž Skotska se nachází malá okouzlující vesnička jménem Milton. Zdejší most ale neproslul tím, že by na něm snad zemřel nějaký člověk. Dokonce ani není záznam o tom, že by z něj nějaký člověk skočil. Ale od šedesátých let na něm zemřely stovky a stovky psů.

Hop!

Těžko soudit, co je ke skoku do propasti vždy vedlo, ale v průměru takto v Miltonu zemře jeden pes měsíčně. Dohromady jich už spáchalo sebevraždu od šedesátých let, kdy místní úřady začali vést tuto děsivou statistiku, více než 600.

Sedlecká kostnice

Sedlec umí překvapit.
Původně hřbitovní kostel sedleckého cisterciáckého kláštera se stal významným ve 13. století, kdy do něj opat Heidenreich přivezl hrst země z Božího hrobu v Jeruzalémě, kterou rozesel po zdejším hřbitově. Díky tomu se hřbitovní půda stala součástí Svaté země a pochovávali se zde lidé nejen z Čech, ale i z okolních zemí. Po zrušení hřbitova na konci 15. století byly exhumované kosti uloženy vně i uvnitř podzemní kaple, kde je poloslepý sedlecký mnich v roce 1511 seskládal do velkých pyramid. Kostí a lebek jsou zde desetitisíce.

Resort San Zhi

Resort musel být uzavřen.
Exkluzivní místo na Taiwanu mělo být dovolenkovým rájem pro znudeně a bohaté milionáře, kteří si nepřáli nikdy nic jiného, než žít v obrovském hokejovém puku. S jeho výstavbou se začalo v osmdesátých letech, ale po sérii nevysvětlitelných katastrof byly stavební práce zastaveny. O celé věci je jen velmi málo informací, proto ani není možné zjistit, kolik lidí při stavbě zahynulo.

Prypiat

Prypiat měl i vlastní zábavní park.
Prypiat leží na severu Ukrajiny a byl místem, kde bydleli dělnící a vědci z jaderné elektrárny Černobyl. V sedmdesátých letech zde pracovalo více než 50 tisíc lidí. Po výbuchu v elektrárně v roce 1986 bylo celé toto městečko evakuováno. Místo, které od té doby jen a jen chátrá, působí i dnes děsivým dojmem. Ať už se díváte na ruské kolo, na kterém nikdo nejezdí, nebo jen do opuštěných domů.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů