Višňová roláda
Suroviny na 1 kus
Na těsto: 5 bílků, 5 žloutků, 50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva
Na náplň: višňový kompot bez pecek, 250 g polotučného tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, 250 ml polotučného mléka, balíček Créme Olé s čokoládovou příchutí
Jak na to: Na přípravu těsta vyšlehejte sníh z bílků dotuha. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny a krátce zašlehejte mouku s kypřicím práškem. Do směsi vařečkou vmíchejte sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Pečte asi 10 minut. Upečený plát vyklopte na pocukrovaný papír na pečení. Na přípravu náplně nechte višně okapat. V míse smíchejte tvaroh s cukrem, mlékem, Créme Olé a šlehejte do zhoustnutí. Vychladlý plát potřete náplní, poklaďte višněmi a zarolujte. Roládu uložte do chladničky. Doba: 40 minut
Jogurtové osvěžení
Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 140 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 160 g hladké mouky, balíček prášku do pečiva
Na náplň: 2 balíčky Želatiny v plátcích Dr.Oetker, 500 g bílého jogurtu, 150 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, šťáva z ½ citronu, 2 lžíce rumu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky smeta-fixu, 500 g drobného ovoce
Jak na to: Na přípravu těsta vyšlehejte vejce, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně zašlehejte mléko a olej. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a přimíchejte do těsta. Hladké těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte asi 30 minut. Na přípravu náplně namočte plátky želatiny do vody a nechte asi 5 minut postát. Jogurt, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a rum smíchejte v míse metličkou. Do jogurtového krému postupně přidejte rozpuštěnou želatinu a promíchejte. Smetanu vyšlehejte se smeta-fixem dotuha a vmíchejte do jogurtového krému. Zlehka vmíchejte ovoce. Hotovou náplň nalijte na vychladlý korpus a dejte asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Doba: 50 minut + tuhnutí
Meruňkové řezy
Suroviny na 30 porcí
Na těsto: 150 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 110 g cukru, balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 140 ml mléka, 100 ml oleje
Na náplň: meruňkový kompot, 1 balení krémové vanilkové náplně, 200 ml studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 125 g změklého másla
Na ozdobení: balíček Cukrárenského želé žlutého, 500 ml šťávy z kompotu, balíček šlehačky v prášku, 150 ml studeného mléka, Zdobení pestré
Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku a prášek do pečiva. Přidejte cukr, vanilínový cukr, vejce, mléko, olej a ručně vymíchejte dohladka. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečte asi 35 minut. Upečený plát nechte vychladnout na plechu. Na přípravu náplně nechte kompot na sítku odkapat. Krémovou náplň připravte s mlékem, cukrem a máslem podle návodu. Náplň rozetřete na vychladlý plát, obložte meruňkami a uložte na 1 hodinu do chladničky. Želé připravte se šťávou z kompotu podle návodu, nalijte na meruňky a nechte ztuhnout. Připravte šlehačku s mlékem podle návodu, naplňte do cukrářského sáčku a ozdobte. Nakonec posypte pestrým zdobením. Doba: 50 minut + tuhnutí
Třešňový dortík
Suroviny na 1 formu
Na těsto: 200 g hladké mouky, 80 g měkkého másla, 70 g cukru, balíček vanilínového cukru, špetka soli, lžička citronového aroma, 1 vejce
Na náplň: 500 g tvarohu, 200 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinku, 100 ml oleje, 4 lžíce rumu, 2 vejce, 250 ml mléka, 350 g vypeckovaných třešní
Jak na to: Na těsto na vále smíchejte mouku s máslem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí, rumem, vejcem a vypracujte hladké těsto. Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a ručně rozmačkejte na dno a 3 cm po okrajích. Na náplň ručně vymíchejte tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pudink, olej, rum, vejce a mléko do hladké hmoty. Náplň rozetřete na těsto a na ni poklaďte třešně. Pečte asi 60 minut. Po vychladnutí oddělte okraj formy a povrch dortu posypte moučkovým cukrem. Doba: 75 minut
Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.