Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

CUKROVÍ PRO DĚTI: Kokosoví sněhuláci, piškotoví andílci a veselí panáčci

Piškotoví andílci
Kokosoví sněhuláci
Veselí panáčci
Mandlová strašidýlka
Sdílej článek:

Na Vánoce se těší obzvlášť ti nejmenší. Pokud přemýšlíte, jaké cukroví upéct, udělejte pár roztomilých kousků právě pro děti.

Veselí panáčci

Suroviny na 16 kusů
Na těsto: 550 g hladké mouky, 200 g cukru, půl balíčku jedlé sody, 1 balíček skořicového cukru, 1 sklenice jablečného kompotu, 3 vejce, 150 g změklého másla, půl lžičky mandlového aroma, 100 g rozinek, 50 g nasekaných mandlí, 100 g kandovaného ovoce
Na ozdobení: 2 balíčky světlé polevy, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, cukr, sodu, skořicový cukr, jablečný kompot, vejce, máslo a aroma. Vše zpracujeme do hladka. Ručně vmícháme rozinky, mandle a kandované ovoce. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu. Potřeme povrch moučníku a necháme zatuhnout. Korpus nakrájíme na 8 stejně velkých obdélníků a ty pak příčně překrojíme na polovinu. Pomocí tubiček vytvoříme panáčkům vlásky a obličej. Doba: 50 minut + tuhnutí

Kokosoví sněhuláci

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 1 balení Perníku Dr.Oetker, 400 ml vody, 120 ml oleje, 200 g změklého másla
Na ozdobení: 3 balíčky světlé polevy, 200 g strouhaného kokosu, tubičky na zdobení

Jak na to: Směs na přípravu perníku smícháme s vodou a olejem podle návodu. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Vychladlý perník rozdrobíme, přidáme máslo a ručně vypracujeme do hladka. Z těsta vytvoříme 10 kuliček (Ø 4 cm), 10 kuliček (Ø 3 cm), 10 kuliček (Ø 1,5 cm) a ze zbylého těsta 10 válečků a 10 koleček na klobouk. Vše uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na ozdobení rozpustíme polevy v kastrůlku ve vodní lázni. Jednotlivé kuličky postupně namáčíme do polevy a balíme v kokosu. Necháme zatuhnout. Na špejle postupně napícháme 3 kuličky tak, abychom vytvořili sněhuláka, a kolečko a váleček jako klobouk. Ozdobíme dle vlastní fantazie. Doba: 50 minut + tuhnutí

Piškotoví andílci

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 1 balení muffinů čokoládových s čokoládovými kousky, 110 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce
Na ozdobení: 250 g tvarohu, brusinkový kompot (hmotnost 190 g), 1 lžíce cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody, 10 lískových oříšků v polevě, cukrové zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu. Vařečkou vymícháme hladké těsto. Pomocí dvou polévkových lžic naplníme těstem 10 košíčků rozložených na plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Muffiny necháme vychladnout. Na ozdobení vymícháme tvaroh, brusinkový kompot, cukr a vanilínový cukr do hladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do tvarohové směsi. Z každého muffinu odkrojíme vrchní část a dál rozkrojíme na polovinu, vytvoříme tak křídla anděla. Tvarohovou směs pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme na muffiny, ponecháme 2 lžíce na pozdější použití. Křídla zastrčíme do tvarohové směsi. Oříšky umístíme navrch jako hlavičku a naneseme zbytek tvarohové směsi jako vlasy. Ozdobíme perličkami. Doba: 50 minut

Mandlová strašidýlka

Suroviny na 20 kusů
Na těsto: 300 g hladké mouky, 160 g změklého másla nebo margarínu, 100 g moučkového cukru, 100 g strouhaných mandlí, 25 g krému typu nutela, 1 vejce
Na náplň: 1 balení krémové čokoládové náplně, 200 ml studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 125 g změklého másla
Na ozdobení: 140 g plnotučného sušeného mléka, 140 g moučkového cukru, 2 lžičky mandlového aroma, 1 bílek, 1 lžička vlažné vody, 1 balení zdobicích tubiček

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme na vále mouku, máslo, cukr, mandle, čokoládový krém a vejce a vypracujeme hladké těsto. Na půl hodiny uložíme do chladničky. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrájíme 40 koleček (Ø 5 cm). Ze zbytku těsta vykrájíme 40 koleček (Ø 3 cm). Kolečka naskládáme na plech a pečeme asi 12 minut. Náplň připravíme z krémové náplně s mlékem, cukrem a máslem podle návodu. Náplní pomocí cukrářského sáčku slepíme vždy dvě velké a dvě malé sušenky a zakončíme pusinkou z krému na povrchu. Na hodinu uložíme do chladničky. Na ozdobení prosejeme mléko s moučkovým cukrem, přidáme aroma, bílek, vodu a ručně vypracujeme mandlovou hmotu. Pokud by se lepila, přidáme trochu moučkového cukru. Hmotu rozválíme na vále vysypaném moučkovým cukrem na plát o tloušťce 2 mm, vykrájíme kolečka (Ø 12 cm) a položíme je na věžičky ze sušenek podle obrázku. Pomocí zdobicích tubiček vytvoříme strašidýlkům oči a ústa. Doba: 50 minut + chlazení

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.