Šíp.deník.cz

DOBA JAHODOVÁ je tady! Recept na jogurtové kostky nebo nepečený tunel

4 fotografií 4
Jogurtové kostky
Jogurtové kostky
Zdroj: Hera
Jogurtové kostky Nepečený tunel Krémová pochoutka Rychlý dortík
Sdílej článek:

Jsou lahodné, osvěžující a plné vitaminů. Využijte jahodové sezony a snězte jich co nejvíc. Třeba i v zákuscích!

Jogurtové kostky

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 160 g cukru, balíček vanilínového cukru, 200 g polohrubé mouky
Na náplň: 350 g jahod, 850 g smetanového jogurtu jahodového, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody
Na polevu: balíček červeného dortového želé, 2 lžíce cukru, 250 ml vody

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme asi 15 minut. Na přípravu náplně nakrájíme jahody na kousky a smícháme s jogurtem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do jogurtu s jahodami. Nalijeme na vychladlý korpus. Uhladíme a dáme asi na hodinu ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami. Doba: 25 minut + tuhnutí

Nepečený tunel

Suroviny na 1 kus: 250 g jahod, 400 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, balíček želatinového ztužovače, 100 ml vody, dětské piškoty

Jak na to: Na přípravu krému nakrájíme 3 jahody na plátky, zbytek nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do jahodového krému. Důkladně zamícháme. Spodek formy na srnčí hřbet poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Doba: 20 minut + tuhnutí

Krémová pochoutka

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 130 g změklé hery, 80 g cukru, balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 2 lžíce mléka
Na náplň: 500 g jahod, 80 g cukru, 500 ml smetany ke šlehání, balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody
Na ozdobení: 250 g jahod, 50 g meruňkového džemu, 250 ml smetany ke šlehání, 25 g nasekaných pistácií

Jak na to: Na těsto vymícháme heru s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a vyšleháme. Mouku a mléko zašleháme do pěny. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 20 minut. Na náplň polovinu jahod rozmixujeme s cukrem. Druhou polovinu nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu. Přidáme rozmixované jahody a kousky jahod. Jahodovou náplň rozetřeme na korpus a uhladíme. Dort vložíme na hodinu do chladničky. Na ozdobení jahody rozkrájíme na poloviny a rozložíme na dort. Meruňkový džem zahřejeme a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme jahody. Dozdobíme šlehačkou a posypeme pistáciemi. Doba: 40 minut + chlazení

Rychlý dortík

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 175 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 250 g hladké mouky
Na náplň: 1 balíček vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 100 g cukru, 1 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu
Na ozdobení: 500 g jahod, 1 balíček červeného Dort-želé Dr.Oetker, 250 ml vody

Jak na to: Na těsto ušleháme máslo, moučkový a vanilínový cukr do pěny. Mouku prosejeme do mísy s pěnou a zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč a uhladíme. Pečeme asi 25 minut. Poté necháme vychladnout a vyklopíme. Na náplň připravíme z pudinkového prášku, mléka, cukru a vejce pudink. Smetanu a smeta-fix ušleháme do tuha. Šlehačku zlehka vmícháme do vychladlého pudinku. Krém stejnoměrně rozetřeme na korpus a obložíme jahodami. Dort-želé připravíme s vodou podle návodu na obalu. Pomocí lžíce jahody polevou zalijeme. Doba: 35 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů