Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

DOBROTY z jednoho hrnce: Vyzkoušejte italskou zeleninu nebo těstoviny s nivou

Zapečené těstoviny s nivou
Stehýnka na houbách
Italská zelenina
Kuře na slanině
Sdílej článek:

Není nic snazšího než naskládat do jednoho pekáče maso se zeleninou, zeleninu s těstovinami či se sýrem a vše šoupnout do trouby.

Zapečené těstoviny s nivou

Suroviny na 4 porce: 300 g těstovin, 225 g brokolice, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 a ¼ šálku mléka, 1 lžíce hořčice, 50 g plísňového sýra, 200 g slaniny, pažitka

Jak na to: Uvařte těstoviny a před koncem varu přidejte brokolici a povařte 2 minuty. Mezitím rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte. Vypněte plamen a pomalu přidávejte mléko a vše opět promíchejte. Směs znovu přiveďte k varu a přidejte hořčici, sýr a koření. Na pánvi lehce usmažte slaninu a vložte ji do sýrové omáčky a vmíchejte pažitku. Spojte sýrovou omáčku a těstoviny a směs dejte do zapékací misky. Zapékejte v předehřáté troubě do zlatova. Doba: 40 minut

Stehýnka na houbách

Suroviny na 2 porce: 2 celá kuřecí stehna (tj. s horní i dolní částí), 2 lžíce tuku, 100 g žampionů, 1 lžíce másla, 1 lžíce balzamikového octa, 1 stroužek česneku, 250 ml kuřecího vývaru, 50 g čerstvého špenátu nebo hrst mraženého listového, sůl, pepř

Jak na to: Kuřecí stehna rozřízněte v kloubu na dvě části. Osolte je, opepřete a zprudka je kůží dolů opečte na rozehřátém tuku v menší pánvi nebo kastrůlku, vhodném pro pozdější zapékání v troubě. Jakmile kůže zezlátne, opečte maso i z druhé strany. Vyjměte ho z pánve a nechte odpočinout stranou. Do pánve s výpekem přidejte nakrájené žampiony a máslo, trochu soli a pepře. Za stálého míchání houby poduste. Zastříkněte octem, přisypte na plátky nakrájený česnek a nechte téměř odpařit všechnu tekutinu. Vraťte do pánve maso (položte ho kůží nahoru) a zalijte vývarem jen do té výšky, aby horní kůže nebyla potopená a zůstala křupavá. Nezakrývejte, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 40 minut. Po upečení vyjměte maso z pánve a zbytek jejího obsahu svařte asi na polovinu, až bude šťáva tak hustá, že se udrží na zadní straně lžíce. Pak přidejte špenát a nechte ho zavadnout, případně rozpustit. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží. Doba: 55 minut

Italská zelenina

Suroviny na 4 porce: 2 velké brambory, 2 cukety, 3 rajčata, 1 červená cibule, 2 papriky (červená a žlutá), 1 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce olivového oleje, troška bazalky, lžička medu, sůl, pepř

Jak na to: Brambory oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky nebo hranolky. Posolte je, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do předehřáté trouby asi na 10 minut. Poté k bramborám přidejte i ostatní zeleninu nakrájenou na hrubší kousky. Zeleninovou směs promíchejte se zbývajícím olivovým olejem, osolte, opepřete a přisypte bazalku. Opět dobře promíchejte a pečte dalších 15 až 20 minut. Během pečení zeleninu občas obraťte. Na dochucení smíchejte balzamikový ocet s medem a směsí přelijte zeleninu. Pečte ještě 5 minut, až je zelenina zlatohnědá. Doba: 40 minut

Kuře na slanině

Suroviny na 4 porce: 250 g anglické slaniny, 1 kuře, 200 g cibule šalotky, 3 bobkové listy, 5 dl černého piva, sůl, pepř

Jak na to: Slaninu nakrájejte na malé kostky. Omyté kuře naplňte částí slaniny, vložte do pekáče, osolte, opepřete, obložte zbytkem slaniny, kousky cibule, bobkovými listy, podlijte pivem a pečte při teplotě 180 °C asi hodinu do měkka. Během pečení kuře přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s vařeným bramborem. Doba: 70 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.