Šíp.deník.cz

DOMÁCÍ SENDVIČE: Je libo pikantní s vepřovým nebo exotický s krevetami?

5 fotografií 5
Sendvič s volským okem, pikantní s vepřovým a club sendvič
Sendvič s volským okem, pikantní s vepřovým a club sendvič
Zdroj: Gurmet
Sendvič s volským okem Pikantní s vepřovým Club sendvič Exotický s krevetami
Sdílej článek:

Přemýšlíte, co připravit ke svačině nebo k večeři? Skvělou volbou jsou sendviče. Poskládat se dají se zdravých i pikantních ingrediencí.

S volským okem

Suroviny na 4 kusy: 4 cereální bulky, 4 vejce, 4 plátky parmské šunky, 2 rajčata, salát polníček, sůl, pepř, majonéza original

Jak na to: Bulky rozřízněte a spodní díly lehce potřete vrstvou majonézy. Na pánvičce si mezitím usmažte volská oka. Na vrstvu majonézy položte plátky parmské šunky, hrst polníčku, na kolečka nakrájená rajčata a nakonec volské oko. Osolte, opepřete a přiklopte „víčkem" z bulky. Doba: 25 minut + rozležení

Pikantní s vepřovým

Suroviny na 4 kusy: 1 dlouhá francouzská bageta, 200 g pečeného vepřového masa, 4 plátky kvalitní vepřové šunky, 4 plátky tvrdého sýra (eidam, ementál), 2 nakládané okurky, dijonská hořčice, majonéza original

Jak na to: Čtyři lžíce majonézy smíchejte se čtyřmi lžícemi dijonské hořčice. Bagetu rozkrojte, spodní část lehce mázněte směsí majonézy a hořčice, přidejte plátky sýra, pečené vepřové maso, šunku, okurky nakrájené na kolečka, na ty pak mázněte poslední vrstvu směsi z hořčice a majonézy a přiklopte druhou polovinou bagety a rozkrojte napůl. Doba: 25 minut 

Club sendvič

Suroviny na 4 kusy: 12 plátků většího tmavého toastového chleba, 200 g pečených krůtích prsou, 8 plátků anglické slaniny, 4 plátky kvalitní šunky, 4 plátky oblíbeného sýra, 4 rajčata, ledový nebo hlávkový salát, kyselá okurka, Hellmann´s Majonéza Originál, špejle, sůl, pepř, olivový olej

Jak na to: Krůtí maso vcelku osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a opečte. Upečené maso nakrájejte přes vlákno na tenké pláty. Plátky chleba opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači. Na spodní plátek opečeného chleba mázněte jemnou vrstvu majonézy, přidejte plátky šunky, na kolečka pokrájená rajčata, omyté lístky salátu, dokřupava opečenou anglickou slaninu a potřete další vrstvou majonézy. Přiklopte druhým plátkem opečeného chleba a opět potřete jemnou vrstvou majonézy, přidejte plátek sýra, kousky krůtích prsou, salát a poslední jemnou vrstvu majonézy. Přiklopte třetím plátkem chleba, pořádně přitiskněte a ve středu propíchněte špejlí. Rozkrojte napůl a podávejte s kyselou okurkou. Doba: 25 minut

Exotický s krevetami

Suroviny na 1 kus: 80 g malých předvařených krevetek, 1 lžíce bílého vína, 1 čajová lžička citronové šťávy, snítka tymiánu, sůl, pepř, 2 plátky tmavého celozrnného chleba, hrst nakrájeného ledového salátu, 1 lžíce majonézy

Jak na to: Krevety lehce osolte a opepřete a minimálně na 10 minut naložte do marinády z vína a citronové šťávy. Poté krevety vyjměte a nechte marinádu dobře okapat. Na jeden plátek chleba namažte půlku lžíce majonézy, položíte salát, na něj krevetky, druhou část majonézy a vrstvu posypte lístky tymiánu. Přiklopte druhým plátkem chleba. Doba: 10 minut + marinování

S krůtím masem

Suroviny na 4 kusy: 4 celozrnné croissanty, 4 ks pečené a nakládané papriky ve sladkokyselém nálevu, 16 plátků krůtí pečeně, plátky salátové okurky, 4 lžíce majonézy original

Jak na to: Croissanty postupně rozpulte, namažte půlkou dávky majonézy, poklaďte okurkou, pečenou paprikou, krůtím masem a přiklopte horním dílem croissantu, který jste předtím potřeli druhou polovinou majonézy. Doba: 25 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů