Šíp.deník.cz

Extra rychlá VEČEŘE NA CHLEBA: 5 tipů na skvělé pomazánky

5 fotografií 5
Pomazánka je rychlý způsob, jak zasytit celou rodinu.
Pomazánka je rychlý způsob, jak zasytit celou rodinu.
Zdroj: Gurmet
Matjesová pochoutka Třená niva s ořechy Vegetariánská pomazánka Artyčoky s vejcem
Sdílej článek:

Kdo by odolal chutné a voňavé pomazánce? Vyzkoušejte naše recepty, možná vám při večerním shonu v domácnosti přijdou vhod.

Matjesová pochoutka

Suroviny na 4 porce: 100 g matesů v oleji (bez oleje), 200 g vařených brambor, 1 jarní cibulka, špetka cukru, 3 lžíce majonézy

Jak na to: Matjesy rozmixujeme na jemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem. Tuto pikantní pomazánku namažeme nejlépe na tmavé, celozrnné pečivo. Doba: 10 minut

Třená niva s ořechy

Suroviny na 4 porce: 100 g čerstvé hrušky, šťáva z 1 citronu, 200 g strouhané nivy, 2 lžíce majonézy, hrstka nasekaných vlašských ořechů, brusinky na ozdobu

Jak na to: Hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou nivou a majonézou. Namažeme na veku nebo na jednohubky a ozdobíme nasekanými ořechy a brusinkami. Doba: 10 minut

Vegetariánská pomazánka

Suroviny na 4 porce: 70 g mrkve, 50 g kořene celeru, 50 g petrželového kořene, 70 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř, nasekaná pažitka

Jak na to: Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nakrájíme na jemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji do měkka. Necháme vychladnout. Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou pažitku. Doba: 15 minut

Artyčoky s vejcem

Suroviny na 4 porce: 160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu), 4 natvrdo uvařená vejce, 2 lžíce kapar, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř

Jak na to: Artyčoky a vajíčka umixujeme na jemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem. Pomazánka se hodí na opečené toustíky nebo na jednohubky. Doba: 10 minut

Tuňáková pěna

Suroviny na 4 porce: 240 g tuňáka z plechovky bez nálevu, 70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu, 3 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní, sůl, pepř, kůra z 1 citronu

Jak na to: Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí a pepřem. Doba: 10 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů