Šíp.deník.cz

Jablka ve sladkém provedení: Zlatavé LÍVANEČKY, plněná BÁBOVKA a KOLÁČ s pyré

3 fotografií 3
Zlatavé lívanečky
Zlatavé lívanečky
Zdroj: Dr.Oetker
Zlatavé lívanečky Plněná bábovka Pochoutka s pyré
Sdílej článek:

Buchty, koláče, bábovky a jiné dobroty z jablek patří k těm nejoblíbenějším. Inspirujte se našimi recepty, a smlsne si celá rodina.

Zlatavé lívanečky

Suroviny na 16 kusů: 2 větší kyselejší jablka, 1 balení směsi na lívanečky, 360 ml vlažné vody, lžíce moučkového cukru, olej na smažení

Jak na to: Na přípravu těsta oloupeme a nastrouháme jablka najemno. V míse smícháme směs na přípravu lívanečků, jablka a vodu. Vypracujeme hladké těsto a necháme 5 minut odstát. Na rozehřátou, olejem potřenou pánev nalijeme těsto a smažíme z obou stran dozlatova. Lívanečky podáváme teplé, ozdobené šlehačkou, čokoládovým toppingem nebo posypané skořicovým cukrem. Doba: 20 minut

Plněná bábovka

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 500 g hladké mouky, balíček kypřicího prášku, špetka soli, 2 balíčky vanilínového cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 250 g polotučného tvarohu, 2 vejce, 130 ml oleje, 5 lžic mléka, balíček Marcipánu Dr.Oetker
Na náplň: 600 g jablek, 150 ml vody, 2 lžíce cukru, balíček skořicového cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 2 lžíce rozinek, 20 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu.

Jak na to: Na přípravu náplně oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme 100 ml vody, cukr, skořicový cukr, kůru, rozinky a dusíme asi 10 minut. Škrob rozmícháme ve zbytku vody, vmícháme do směsi a povaříme. Náplň necháme vychladnout. Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme vanilínový cukr, kůru, tvaroh, vejce, olej, mléko, nastrouhaný marcipán a vše zpracujeme do hladkého těsta. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na obdélník a potřeme náplní, přitom necháme volný okraj o šířce asi 1 cm. Plát svineme po delší straně. Závin vložíme do bábovkové formy a pečeme asi 50 minut. Před podáváním pocukrujeme. Doba: 45 minut

Pochoutka s pyré

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 150 g hladké mouky, kypřicí prášek do pečiva, vanilínový cukr, 4 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 200 g mletých lískových oříšků, 75 g rozinek, 150 g  moučkového cukru
Na náplň: 750 g oloupaných jablek bez jádřinců, 2 balíčky skořicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, šťáva a kůra z ½ citronu, 200 ml zakysané smetany, balíček želatinového ztužovače

Jak na to: Dáme všechny suroviny do mísy a propracujeme na hladké těsto, které rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, uhladíme a pečeme asi 25 minut. Jablka nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a rozvaříme. 3/4 rozvařených jablek smícháme se skořicovým cukrem a natřeme na těsto. Smetanu vyšleháme s cukrem. Přimícháme citronovou šťávu a kůru a zakysanou smetanu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a ihned přimícháme do náplně. Náplň natřeme na koláč, ozdobíme zbylými rozvařenými jablky a dáme na asi 30 minut ztuhnout. Doba: 65 minut + tuhnutí

Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů