Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Jídlo není jenom maso. Vyzkoušejte, na čem si pochutnávají VEGETARIÁNI

Špenátové nudle
Cukety s olivami
Žampiony s chřestem
Sdílej článek:

Talíře nemusí být nutně plné masa, a přece si pochutnáte. Stačí si se zeleninou nebo s houbami pohrát a na lehkém jídle si pošmáknou nejen vegetariáni.

Salát z růžičkové kapusty

Suroviny (pro 4 osoby): 400 g růžičkové kapusty, 1 salát, 100 g šunky nakrájené na kostičky, sůl a pepř
Zálivka: 3 lžíce oleje, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce petrželky nasekané najemno

Jak na to: Kapustu vaříme 5 minut v páře. Poté slijeme. Salát omyjeme a osušíme. V míse smícháme suroviny na zálivku. Na servírovací mísu rozložíme listy salátu. Na ně poklademe růžičkovou kapustu a nakrájenou šunku. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme, zálivku servírujeme zvlášť. Místo šunky je možné použít i anglickou slaninu. Doba: 15 minut

Špenátové nudle

Suroviny (pro 4 osoby): 500 g těstovin, 1 lžíce oleje, sůl
Pesto: 150 g čerstvého špenátu, 3–6 stroužků česneku, 80 g parmazánu, 50 g jader vlašských ořechů, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Jak na to: Špenát opereme, necháme na cedníku okapat a pak ho nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme. Většinu sýra a jádra ořechů nastrouháme. Kousek sýra si schováme na ozdobení. Česnek, sýr a ořechy nasypeme do mixéru. Přilijeme špenát a suroviny zpracujeme do hladké pasty. Postupně k nim přiléváme olivový olej. Na závěr osolíme a opepříme.
Těstoviny mezitím uvaříme podle návodu. Ještě horké je promícháme s pestem a ozdobíme celými jádry ořechů, hoblinkami parmazánu a několika celými lístky špenátu. Doba: 30 minut

Cukety s olivami

Suroviny (pro 4 osoby): 1 kg malých cuket, 2 lžíce olivového oleje, 1 sklenice černých oliv, sůl, pepř
Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř

Jak na to: V míse smícháme suroviny na zálivku. Cukety omyjeme a odkrojíme jim špičky. Dvě cukety oloupeme, dvě necháme se slupkou. Všechny nakrájíme na kolečka o tloušťce 2–3 mm. Kolečka krátce osmažíme na oleji, až lehce zhnědnou. Rozložíme je na mísu. Ochutíme solí a pepřem, posypeme olivami a dáme na 1 hodinu chladit. Podáváme vychlazené, zálivku servírujeme zvlášť. Doba: 15 minut + 1 hodina chlazení

Žampiony s chřestem

Suroviny (pro 4 osoby): 10 listů špenátu, 1 salát, 1 celer, 400 g žampionů, šťáva z 1 citronu, 2 vejce natvrdo, 100 g plísňového sýra, konzerva chřestu, špetka papriky
Zálivka: 1 bílý jogurt, lžíce kečupu, 2 lžíce plísňového sýra, sůl, pepř

Jak na to: Listy špenátu opláchneme. Celer nakrájíme na proužky. Žampiony nakrájíme na plátky. Žampiony a celer vložíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Vejce nakrájíme na čtvrtky. Připravíme omáčku: v misce smícháme jogurt s kečupem. Osolíme a opepříme. Přidáme plísňový sýr. Na servírovací mísu rozložíme listy špenátu. Na ně uspořádáme chřest, proužky celeru a plátky žampionů. Ozdobíme vejci a plísňovým sýrem. Posypeme paprikou. Podáváme s omáčkou. Doba: 15 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.