Krok 1
Na korpus zpracujeme všechny suroviny na těsto, ručně nebo v robotu. Těsto nemá lepit a nesmí být příliš suché. Vypracujeme z něj kouli, kterou necháme hodinu vychladnout v lednici. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy. Tu stačí jen velice lehce vymazat herou. Okraje těsta zvedneme kolem okrajů formy. Dno propícháme vidličkou, aby mohl unikat vzduch.
Krok 2
Na těsto dáme pečicí papír, na který vysypeme fazole. Tím se těsto zatíží a předpeče se pěkně v rovině. Dáme péct do trouby předehřáté na 190 °C asi na15 minut. Poté z těsta sundáme fazole a připravíme si náplň. Prošleháme metličkou smetanu s vejci. Ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekané bylinky. Vmícháme najemno nastrouhanou goudu.
Krok 3
Na dno předpečeného korpusu dáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou a najemno nakrájenou šunku. Zalijeme připravenou smetanou se sýrem. Rajčátka překrojíme napůl a řeznou stranou nahoru naskládáme na koláč. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 minut. Krájíme až vlažné, aby koláč držel pěkně pohromadě.
Doba: 60 minut