Suroviny na 3 až 4 porce (2 jednohubky na porci)
Na těsto: 20 dkg hladké mouky, 2 vejce, 2 dcl mléka, špetka soli, lžíce oleje
Na náplň: 100 g uzeného lososa na plátky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kremžské hořčice, snítka kopru
Krok 1
Z mouky, vajec a mléka připravíme metličkou těsto na palačinky. Nemělo by být ani příliš husté, ani příliš řídké. Podle potřeby přidáme ještě trošku mléka nebo naopak opatrně přisypáváme mouku. Palačinky pak postupně usmažíme na kapce oleje na pánvi.
Krok 2
Hotovou palačinku namažeme vrstvou majonézou Hellmann´s Delikátní a hořčicí. Poklademe plátky lososa.
Krok 3
Zamotáme do roládky. Zabalíme do potravinové fólie a necháme několik hodin vychladit.
Krok 4
Poté palačinku nakrájíme na špalíčky a ozdobíme čerstvým koprem.
Tip: Pokud vám nechutná rybí maso, je možné do palačinky zamotat pršut nebo šunku. Pro pikantnější chuť je možné přidat i trošku chilli pasty.