Šíp.deník.cz

KROK ZA KROKEM: Upečte si převrácený broskvový koláč

Převrácený broskvový koláč
Převrácený broskvový koláč
Zdroj: Rebo
Sdílej článek:

Zkuste si ve chvíli volna vyrobit lahodný ovocný koláč. Přinášíme podrobný návod, aby se vám dílo dokonale povedlo.

Suroviny

Na těsto: 150 g hladké mouky + navíc na pomoučnění, 75 g rostlinného tuku Hera, 50 g cukru, sůl, 1 žloutek
Na náplň: čerstvé broskve, případně 1 velká plechovka broskví (cca 820 g), 3 lžíce rostlinného tuku, 3 lžíce krupicového cukru, 50 g nahrubo nasekaných pistáciových oříšků

Co budete potřebovat

Krok 1

Přesejeme mouku do mísy. Vmícháme rostlinný tuk Hera, cukr, špetku soli a vaječný žloutek. Těsto vypracujeme vařečkou nebo mixérem. Vytvarujeme kouli studenýma rukama, zabalíme do folie a vložíme na 30 minut do lednice.

Krok 1

Krok 2

Omyjeme a osušíme čerstvé broskve, případně slijeme šťávu z broskví, broskve necháme okapat a nakrájíme je na klínky. Potřeme pečicí papír ve formě rostlinným tukem a posypeme cukrem a pistáciovými oříšky. Na tuto vrstvu rovnoměrně rozložíme broskve.

Krok 2

Krok 3

Těsto vyválíme na pomoučněném vále, vytvoříme kruh o velikosti 20 cm (průměr). Odstraníme přebytečnou mouku z těsta a položíme těsto na broskve v pečicí formě. Okraje mírně stlačíme dolů.

Krok 3

Krok 4

Pečeme koláč dozlatova v předehřáté troubě 25 až 30 minut. Po upečení položíme na formu velký talíř, pevně přichytíme a velmi rychle naráz otočíme. Odstraníme plech a pečicí papír z koláče. Rozkrojíme koláč (horký nebo vychladlý) na 8 dílů.

Krok 4

Celková doba přípravy: 80 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů