Šíp.deník.cz

LASKONKOVÝ POHÁR: Velká dobrota snadno a rychle! Návod uvnitř

Laskonkový pohár vypadá od pohledu lákavě.
Laskonkový pohár vypadá od pohledu lákavě.
Zdroj: Gurmet
Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 210 minilaskonek (2 balení), 400 g čerstvého nebo mraženého rybízu, 3 lžíce moučkového cukru, 150 ml smetany ke šlehání (1 kelímek), 125 g čerstvého rybízu na ozdobu.

Krok 1

Laskonky pečlivě nalámejte do větší misky. Pokud použijete mražený rybíz, tak ho vyndejte z mrazničky a nechte při pokojové teplotě částečně rozmrazit. Mezitím si připravte i sklenice na poháry.

Krok 1

Krok 2

Rozmražený rybíz opatrně vysypte do talíře. Rybíz rozmačkejte vidličkou, přisypte k němu moučkový cukr a důkladně směs promíchejte. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne krásně červená a hustá omáčka.

Krok 2

Krok 3

Do připravených pohárů nebo sklenic nasypte 2 lžíce nalámaných laskonek. Druhou lžící přidejte na vrstvu laskonek rybízovou omáčku tak, aby tvořila přibližně stejně vysokou vrstvu jako laskonky pod ní. Tímto způsobem střídejte vrstvy, až pohár či sklenice naplníte.

Krok 3

Krok 4

Šlehačem ušlehejte smetanu. Když ji předem necháte vychladit v lednici, šlehání půjde rychleji. Na poslední vrstvu nalámaných laskonek nalijte 1 lžíci rybízové omáčky. Na omáčku dejte kopeček šlehačky a dozdobte hroznem čerstvého rybízu.

Krok 4

Doba: 25 minut

Náš tip: Laskonky lze nahradit sněhovými pusinkami a místo rybízu lze použít i jiné kyselé ovoce.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů