Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

LEDOVÉ OSVĚŽENÍ: Mrazivý sendvič, ovocná dřeň a domácí zmrzlina

Domácí karamelová zmrzlina
Ovocná dřeň
Mrazivý sendvič
Osvěžující pohár
Sdílej článek:

Bez zmrzliny nebo nanuku si horké dny nedokážeme ani představit. A co teprve domácí mrazivé dobroty? Nechte se inspirovat!

Domácí karamelová zmrzlina

Suroviny na 4 porce: 170 ml Čerstvého mléka Kunín, 80 ml smetany ke šlehání (31 %), 50 g cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový lusk, 50 g loupaných vlašských ořechů, 10 g másla, 35 g cukru, 40 ml rumu

Jak na to: Mléko se smetanou nalijeme do kastrůlku a dáme vařit. Vanilkový lusk rozřízneme a zrnka vmícháme do mléka se smetanou a vaříme asi 5 minut. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nadrcené ořechy a zvolna je opražíme, přisypeme cukr a mícháme, dokud nezačne hnědnout. Zalijeme 50 ml vody, rumem a povaříme. V kovové misce vyšleháme cukr se žloutky do krému. Postupně do nich zašleháme 10 lžic svařeného mléka a potom pomalu i ostatní mléko se smetanou. Misku s krémem pak posadíme do vodní lázně a mícháme, dokud krém nezhoustne. Základ nalijeme do tvořítek na led a necháme zmrazit. Doba: 25 minut + mražení

Ovocná dřeň

Suroviny na 6 porcí: 2 vyzrálé broskve, 1 hrnek jahod, 1 lžíce citronové šťávy, 1 šálek vanilkového cukru, 2 lžíce krupicového cukru, 2 kelímky sladkého bílého jogurtu

Jak na to: Broskve oloupeme, dužinu pokapeme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou s polovinou vanilkového cukru, se lžící krupicového cukru a třemi lžícemi jogurtu. Formičky na nanuky naplníme polovinou této hmoty asi do třetiny a necháme zamrazit. Zbytek jogurtu promícháme s další lžící cukru a s vanilkovým cukrem. Vmícháme rozmačkané jahody. Vyndáme formičky z mrazáku, naplníme jahodovou směsí a necháme opět půl hodinky mrazit. Nakonec přidáme opět broskvovou směs a nejméně na 3 hodiny vrátíme do mrazničky. Doba: 20 minut + mražení

Mrazivý sendvič

Suroviny na 4 kusy: 4 kopečky zmrzliny Carte d´Or Vanilka, 1 oloupaný banán, 8 celozrnných sušenek, 4 lžíce karamelového toppingu, 25 g strouhané čokolády

Jak na to: Připravíme si 4 sušenky a na každou položíme kolečka banánů. Na banánovou vrstvu dáme kopečky vanilkové zmrzliny a zmrzlinu ozdobíme lžící karamelového toppingu. Poté přiložíme druhou sušenku a lehce přimáčkneme, abychom vytvořili sendvič. Nakonec každý sendvič ozdobíme strouhanou čokoládou a hned podáváme. Doba: 15 minut

Osvěžující pohár

Suroviny na 2 porce: 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 25 g pekanových ořechů (hrubě nasekaných), 4 oplatky, 2 malé banány, 2 lžičky citronové šťávy, 50 ml ušlehané šlehačky, 4 lžíce karamelového toppingu

Jak na to: Rozpálíme malou pánev, přidáme ořechy a zhruba 1 minutu je necháme pražit. Do misky si připravíme 4 rozdrobené oplatky, přidáme pražené ořechy a zamícháme. Tuto oplatkovou směs odložíme na později. Nakrájíme banány, vložíme je do misky, přidáme citronovou šťávu a zamícháme. Do každého poháru vrstvíme banány, jeden a půl lžičky karamelového toppingu a oplatkovou směs. Poté celý postup zopakujeme ještě jednou. Na poslední oplatkovou směs dáme kopeček zmrzliny. Pohár dozdobíme zbylou oplatkovou směsí, šlehačkou a lžičkou karamelového toppingu. Doba: 15 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.