Šíp.deník.cz

MARCIPÁNOVÉ ROHLÍČKY: Skvělý recept na lahodné pečivo

6 fotografií 6
Marcipánové rohlíčky
Marcipánové rohlíčky
Zdroj: Dr.Oetker
Krok 1 Krok 1 Krok 2 Krok 3
Sdílej článek:

Suroviny na 16 kusů: 150 ml vlažného mléka, 1 balení čerstvého droždí, 400 g hladké mouky, lžička soli, 25 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 75 g rozpuštěného másla, 2 vejce. Na náplň: 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker, 1 balíček Polevy tmavé. Na potření: 1 lžíce mléka.

Krok 1

Na přípravu těsta v mléce rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.

Krok 2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů.

Krok 3

Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Hotové rohlíčky můžeme podávat vlažné.

Doba: 60 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů