Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

MASOVÉ HODY: Brazilské steaky, jehněčí na citrusech a hovězí pupek

Brazilské steaky
Jehněčí na citrusech
Panenka se švestkami
Hovězí pupek
Sdílej článek:

Tentokrát jsme vybrali recepty pro milovníky pořádného kusu masa. Nechte se inspirovat a unášet skvělou chutí!

Brazilské steaky

Suroviny na 4 porce: 500 g vepřové panenky, půlka lžičky pepře, případně půlka lžičky soli, půlka skleničky Hellmann's Brazilian Spicy Churrasco grilovací omáčky, 1 lžíce oleje

Jak na to: Panenku opepříme (případně osolíme těsně před přípravou). Grilujeme 15 minut a občas otočíme. Potřeme hotovou grilovací omáčkou a ještě 2 minuty grilujeme pro získání glazury. Sundáme z grilu a necháme odpočinout, potom krájíme na plátky a podáváme s hotovou brazilskou grilovací omáčkou. Doporučená příloha: pečená rajčata a artyčoky, vše posypané petrželkou a čerstvě mletým pepřem. Doba: 20 minut

Jehněčí na citrusech

Suroviny na 4 porce: 800 g jehněčí kýty (porce à 200 g), sůl, pepř
Na marinádu: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 60 ml světlého piva, 125 ml vody, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžičky strouhaného česneku, špetka římského kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička kajenského pepře

Jak na to: Všechny přísady na marinádu dáme do misky. Přidáme posekaný rozmarýn a důkladně rozmícháme metličkou v misce nebo v mixéru. Odlijeme si jeden šálek marinády na potírání a zbytek použijeme na naložení jehněčí kýty. Maso očistíme od přebytečného tuku a vložíme do marinády. Zakryjeme fólií a dáme do ledničky na minimálně 4 hodiny. V polovině této doby maso otočíme, aby se marinovalo rovnoměrně. Maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem a necháme 20 minut odpočinout. Grilujeme ze všech stran po 5 minutách nebo do požadované intenzity propečení. Během grilování potíráme marinádou. Stáhneme z grilu, a než maso začneme porcovat, necháme ještě 4 minuty odpočinout. Osolíme a dle potřeby a chuti opepříme čerstvě namletým pepřem. Doba: 20 minut + marinování

Panenka se švestkami

Suroviny na 4 porce: 40 g pancetty, 20 g másla, 300 g žampionů, 100 g sušených švestek, 100 g sterilovaných okurek, 1 kostka hovězího bujónu Podravka, 800 g vepřové panenky

Jak na to: Pancettu nakrájíme na kostky a orestujeme na pánvi. Přidáme máslo, restujeme na něm 10 minut nakrájené houby, sušené švestky a okurky. Následně přidáme 500 ml vody a kostku hovězího bujónu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nedosáhne požadované hustoty. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi z obou stran. Medailonky následně přelijeme připravenou omáčkou a podáváme s rýží nebo se zeleninovým salátem. Doba: 40 minut

Hovězí pupek

Suroviny na 4 porce: 1 kg hovězího pupku (flank steak), extra panenský olivový olej, sůl, pepř
Na marinádu: 125 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11°, 125 ml extra panenského olivového oleje, 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžička citronové kůry, 4 kuličky černého pepře, 1 snítka rozmarýnu, mořská sůl

Jak na to: Na marinádu v hmoždíři rozdrtíme pepř, sůl, nahrubo nasekaný česnek a sdrhnuté lístky rozmarýnu. V nerezové nebo plastové misce smícháme pivo, olivový olej, citrusové kůry, jemně nasekaný zázvor a podrcené koření s česnekem. Přidáme špetku soli a vše dobře promícháme. Maso vložíme do přiměřeně velké nádoby, aby bylo celé ponořené do marinády a její chuť tak všude dobře pronikla. Zakryjeme fólií a dáme do ledničky na minimálně 6 hodin. V polovině této doby maso otočíme, aby se marinovalo rovnoměrně. Poté maso vyjmeme z marinády, osušíme a před grilováním necháme 20 minut odpočinout. Grilujeme z obou stran po 7 minutách. Stáhneme z grilu. Než začneme porcovat, necháme pupek ještě 4 minuty odpočinout. Osolíme a dle potřeby opepříme a pokapeme olivovým olejem. Podáváme s trhaným salátem a čerstvě rozpečenou bagetou. Doba: 20 minut + marinování

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.