Krok 1
Do mísy prosejte mandlovou moučku, kakao a moučkový cukr a zlehka promíchejte. Bílky rozdělte na 2x 100 g. Do šlehače nalijte první půlku (100 g bílků) a špetku soli a šlehejte při střední rychlosti. Ve stejnou dobu dejte do kastrůlku vodu s cukrem a směs zahřejte na 118 °C.
Krok 2
Po dosažení teploty, při stálém šlehání, pomalu vlijte cukrovou směs do vyšlehaných bílků. Společně vše šlehejte až do vychladnutí. Do směsi mandlové moučky, kakaa a moučkového cukru vlijte zbylých 100 g bílků a vypracujte hladkou hmotu. Obě směsi smíchejte dohromady a vytvořte hladké těsto. Těstem naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru asi 5 mm.
Krok 3
Plech vyložte pečicím papírem a na něj nastříkejte makronky o průměru asi 3 cm. Takto připravené je nechte asi 30 minut osychat. Poté je postupně pečte v troubě rozehřáté na 160 °C asi 10 minut. Pak nechte vychladnout.
Krok 4
GANACHE (náplň): Do misky šlehače nalámejte čokoládu. Šlehačku nechte svařit a poté ji přelijte k nalámané čokoládě. Šlehačem promíchávejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Hotovou ganache dejte do lednice vychladnout.
Krok 5
Po vychladnutí vložte ganache do cukrářského sáčku. Na vychladlou obrácenou makronku vždy stříkněte část ganache a šroubovitým pohybem ji spojte s druhou makronkou a laskomina je hotová.
Náš tip: Do těsta na makronky lze přidat skořici či kokos a samozřejmě též různá potravinářská barviva. Makronky můžete spojit také marmeládou, mascarpone s ovocem či máslovým krémem.
Doba: 40 minut + 30 minut osychání