Šíp.deník.cz

Návod na ZDRAVÉ MLSÁNÍ: Celozrnné muffiny vás svou chutí určitě překvapí

Mrkvové muffiny, zdravé mlsání.
Mrkvové muffiny, zdravé mlsání.
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Na těsto: 150 g mrkve, 120 g celozrnné mouky, 75 g hladké mouky, 5 g kypřicího prášku (1/3 pytlíku), 160 g rostlinného tuku Hera, 200 g cukru, 5 g mleté skořice (cca ¾ čajové lžičky), 2 velká vejce. Na polevu: 1 pomeranč, 100 g cukr.

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemném struhadle do velké mísy. Přesejte mouku a spolu s kypřicím práškem a špetkou soli přidejte k nastrouhané mrkvi. Přidejte i další zbylé ingredience a vše promíchejte vařečkou nebo mixérem.

Krok 1

Krok 2

Rozdělte těsto (2 lžíce) do jednotlivých papírových pohárků na muffiny. Pohárky naskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 35 minut dozlatova.

Krok 2

Krok 3

Zatímco se muffiny pečou, omyjte pomeranč horkou vodou. Na jemném struhadle ostrouhejte v tenké vrstvě kůru a vymačkejte šťávu. Kůru vložte do hrnce a přidejte vymačkanou šťávu a cukr. Za stálého míchání vše vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vzniklý sirup nechte vychladnout.

Krok 3

Krok 4

Vršek každého muffinu rozkrojte do kříže a pomalu zalijte pomerančovým sirupem (1 lžíce). Pokud to uděláte rychle, muffin nenasaje sirup. Muffiny můžete servírovat jak teplé, tak i studené.

Krok 4

Tip 1: Do těsta můžete přidat 3 až 4 lžíce sekané čokolády nebo sušených meruněk.

Tip 2: Dozdobte polevu kousky pomeranče, které povaříte 5 minut v pomerančovém sirupu.

Doba: 45 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů