Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Něco k nedělní kávě: Zkuste MARCIPÁNOVOU nebo HRUŠKOVOU bábovku

Marcipánová bábovka
Hruškovo-maková bábovka
Ořechová bábovka
Sdílej článek:

Rádi se po nedělním obědě zakousnete do něčeho sladkého? Pak určitě neodoláte našim receptům na vynikající sváteční bábovky.

Vanilková

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 250 g změklého másla, 175 g cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, špetka soli, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker, ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 4 lžíce mléka
Na náplň: 1 balení Krémové náplně s vanilkovou příchutí Dr.Oetker, 200 ml studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 125 g změklého másla
Na pokapání: 3 lžíce rumu
Na ozdobení: 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker, 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Jak na to: Ušlehejte máslo dohladka. Přidejte cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce. Smíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a střídavě s mlékem zašlehejte dohladka. Těstem naplňte vymazanou a moukou vysypanou formu. Vložte do předehřáté trouby a pečte 50 minut. Poté nechte bábovku vychladnout. Připravte krémovou náplň s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale, 1/3 krému odeberte na pozdější použití. Bábovku třikrát podélně rozřízněte. Každou část korpusu položte na podnos a pokapte rumem. Spojte krémem a sestavte bábovku. Povrch bábovky potřete zbylým krémem. Na ozdobení připravte obě polevy podle návodu. Nalijte střídavě na papír na pečení tak, aby se polevy dotýkaly, a nechte zatuhnout. Pomocí kávové lžičky tvořte hoblinky a ozdobte povrch bábovky. Doba: 110 minut

Marcipánová

Suroviny na 1 kus: Na těsto: višňový kompot (370 g), 150 g Marcipánu Dr.Oetker, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 200 g cukru, špetka soli, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 3 vejce, 150 ml oleje, 75 ml perlivé vody
Na posypání: 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta nechte višně odkapat. Marcipán nakrájejte na kostičky. V míse promíchejte mouku a kypřicí prášek, přidejte marcipánové kostičky, cukr, sůl, vanilínový cukr, vejce, olej a vodu. Šlehejte 2 minuty do hladkého těsta. Polovinu těsta nalijte do vymazané a moukou vysypané formy, uhlaďte povrch a rovnoměrně na něj rozložte polovinu višní. Zalijte zbývajícím těstem a přidejte zbytek višní. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 60 minut. Bábovku vyklopte a nechte vychladnout. Podle chuti posypte moučkovým cukrem. Doba: 75 minut

Hruškovo-maková

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 500 g hladké mouky, 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g nízkotučného tvarohu, 160 ml mléka, 160 ml oleje, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli
Na náplň: hruškový kompot (460 g), 1 balíček hotové makové náplně, 75 g oloupaných slunečnicových jader, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 lžička Mandlového aroma Dr.Oetker , 3 lžíce medu, 2 lžíce ovesných vloček, 150 ml šťávy z kompotu
Na ozdobení: 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker, 2 zarovnané lžíce meruňkové marmelády

Jak na to: Na přípravu náplně nakrájejte hrušky na kostičky. Smíchejte makovou náplň (1 lžíci nechejte na ozdobení), slunečnicová jádra, vanilínový cukr, aroma, med a ovesné vločky, přidejte šťávu z kompotu a nakrájené hrušky. Na přípravu těsta smíchejte na vále mouku s kypřicím práškem. Přidejte tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl a ručně zpracujte hladké těsto. Těsto poprašte moukou a vyválejte obdélník (40 x 35 cm). Náplň rozetřete na těsto a nechte volný okraj asi 2 cm. Obdélník zaviňte z kratší strany a vložte do formy „švem" nahoru. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte asi 60 minut. Bábovku nechte vychladnout. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu na obale a polijte povrch bábovky. Po zatuhnutí v marmeládě rozmíchejte zbylou makovou náplň a podle obrázku mašlovačkou dozdobte. Doba: 90 minut

Ořechová

Suroviny na 1 kus
Těsto: 100 g vlašských ořechů, 1 lžíce instantní kávy, 100 ml horké vody, 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker, 5 vajec, 250 g moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 250 ml oleje, 125 ml mléka, 250 g hladké mouky, 100 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker, 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Na ozdobení: 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta umelte ořechy. Instantní kávu přelijte horkou vodou. Polevu nastrouhejte najemno. Vejce, cukr a vanilínový cukr vyšlehejte do pěny. Přidejte olej a mléko. Důkladně promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek, mleté ořechy a střídavě s kávou zlehka ručně vmíchejte do pěny. Přidejte nastrouhanou polevu. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 70 minut. Bábovku nechte ve formě 10 minut, potom ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem. Doba: 90 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.