Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

NETRADIČNÍ DORTÍKY: Rumový bez mouky, celozrnný nebo rychlý hruškový

Rumový bez mouky
Rychlý hruškový
Likérový dort
Celozrnný s hrozny
Sdílej článek:

Chytne vás občas chuť na dortík plný ovoce, čokolády nebo krému? Pak neváhejte a upečte si domácí. Pochutnáte si a ještě ušetříte!

Rumový bez mouky

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, 5 kapek mandlového aroma, 6 bílků, 400 g strouhaných mandlí, 2 balíčky vanilkového Pudinku Naturamyl
Na náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce kakaa, lžíce moučkového cukru, lžička rumového aroma, 2 balíčky smeta-fixu
Na pokapání a ozdobení: 2 lžíce rumu, trochu kakaa, hoblinky čokolády

Jak na to: Smícháme žloutky s moučkovým cukrem a aroma do pěny. Bílky ušleháme do tuha a opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mandle dobře promícháme s pudinkovými prášky a vmícháme do směsi. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 55 minut. Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Na přípravu náplně ušleháme smetanu, kakao, moučkový cukr, aroma a smeta-fix do tuha. Každý díl korpusu pokapeme rumem a slepíme 2/3 náplně. Zbytkem náplně potřeme povrch a okraje dortu. Ozdobíme stěrkou s vroubky, posypeme kakaem a hoblinkami čokolády. Doba: 80 minut

Rychlý hruškový

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 1 vejce, 300 g másla, lžička strouhané citronové kůry, směs na Bábovku Dr.Oetker
Na náplň: balíček čokoládového Créme Olé pudinku bez vaření, 300 ml šlehačky, 3 zarovnané lžíce moučkového cukru
Na ozdobení: 1 větší konzerva loupaných hrušek, balíček čirého dortového želé

Jak na to: Na přípravu těsta utřeme vejce s máslem a citronovou kůrou a přidáme směs na bábovku. Vyválíme těsto, které dáme do vymazané formy péct do předehřáté trouby na 20 minut. Créme Olé připravíme podle návodu, místo mléka použijeme neušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na upečený korpus. Odkapané hrušky rozložíme na krém. Dortové želé připravíme podle návodu. Jako tekutinu použijeme šťávu z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Můžeme ho dozdobit čokoládovými hoblinami a ušlehanou šlehačkou. Doba: 35 minut

Likérový dort

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 6 vajec, 8 lžic cukru krupice, 100 g rostlinného oleje, 8 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, strouhaná kůra z jednoho pomeranče
Na náplň: balení Krémové náplně s příchutí vaječného likéru Dr.Oetker, balení krémové náplně čokoládové, 400 ml smetany na šlehání, 6 lžic moučkového cukru, cukrový sirup s Amaretem
Na ozdobení: balíček Decor Polevy tmavé

Jak na to: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme rychleji olej a vmícháme prosetou mouku s kakaem a pomerančovou kůrou. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby asi na 40 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři díly. Krémovou náplň s čokoládou vyšleháme se smetanou a cukrem (200 g, 3 PL cukru). Krémem potřeme spodní část dortu. Položíme druhý díl korpusu, který pokapeme sirupem – jeden díl vody a 1 díl cukru rozvaříme, podle chuti přidáme likér. Vyšleháme krémovou náplň s vaječným koňakem, smetanou a cukrem (200 g, 3 PL cukru). Část rozetřeme na korpus, přiklopíme horní částí korpusu a celý dort pomažeme zbytkem krému. Polijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu. Dozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme v ledničce důkladně ztuhnout. Doba: 55 minut

Celozrnný s hrozny

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 4 vejce, 150 g třtinového cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, balíček vanilkového cukru, 150 ml červeného vína, 150 g špaldové celozrnné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g strouhaných mandlí
Na náplň: 200 ml červeného vína, 3 lžíce moučkového cukru, balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody, 500 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení: hoblinky čokolády, několik kuliček hroznového vína obalených v cukru

Jak na to: Na přípravu těsta spojíme vejce, cukr, kůru, vanilkový cukr a víno. Přidáme mouku, prášek do pečiva, mandle a opatrně vmícháme do směsi. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme. Na přípravu náplně smícháme víno s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a ihned vmícháme do vína. Smetanu vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do směsi. Kolem spodní části korpusu upevníme očištěný okraj formy, naneseme 2/3 náplně. Zlehka vložíme druhou polovinu korpusu a potřeme zbytkem náplně. Dáme na hodinu do chladničky. Poté ozdobíme hoblinkami čokolády a kuličkami hroznového vína. Doba: 55 minut + chlazení

Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.