Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

NETRADIČNÍ hamburgery: S červenou řepou, mléčnou omáčkou nebo s bylinkami

S mléčnou omáčkou
Se sýrem a slaninou
Dětský s bylinkami
Dvojitý s červenou řepou
Sdílej článek:

Máte chuť na poctivý hamburger? Pak si tuhle dobrotu připravte sami. Nabízíme varianty, na kterých si pochutná celá rodina.

S mléčnou omáčkou

Suroviny na 1 porci: 130 g mletého hovězího masa, 1 lžíce oleje, 1 plátek tvrdého sýra, 1 velká houska, 2 plátky rajčete, kousek salátové okurky, kousek papriky, sůl, pepř
Na omáčku: 400 ml čerstvého mléka Kunín, 1 selská zakysaná smetana, 2 plátky toastového chleba, 3 chilli papričky, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 6 lžic pokrájeného koriandru, sůl

Jak na to: Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku a v lednici nechte chvíli ztuhnout. Na rozpálenou pánev vložte maso a pečte z každé strany zhruba 4 minuty. Maso nechte 5 minut odpočinout a poté osolte. Housku rozkrojte napůl a v troubě opečte. Na horní díl položte plátek sýra a nechte rozpustit. Zeleninu nakrájejte na plátky. Na spodní díl poklaďte plátky rajčat, okurky a opečené maso a přiklopte houskou s rozpuštěným sýrem. Omáčku připravte tak, že toastový chléb zbavte kůrky a namočte do mísy s mlékem. Rozmixujte česnek se solí, smetanou a jednou jarní cibulkou. Zbylou cibulku, papričky a koriandr pokrájejte na jemno. Mléko s papričkami a chlebem rozmixujte, přimíchejte smetanu s česnekem a cibulkou a zeleninu s koriandrem. Podle chuti přisolte. Podávejte jako doplněk k burgeru. Doba: 35 minut

Se sýrem a slaninou

Suroviny na 1 porci: 130 g mletého hovězího masa, 1 lžíce oleje, 2 plátky slaniny, 1 plátek tvrdého sýra, 1 velká celozrnná houska, 2 plátky rajčete, kousek salátové okurky, 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s, sůl, pepř

Jak na to: Maso opepřete, vymíchejte a vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5?cm, kterou nechte v lednici ztuhnout. Na rozpálenou pánev vložte maso a pečte z každé strany zhruba 4 minuty (otáčejte jenom jednou). Maso nechte cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolte. Housku rozkrojte napůl a v troubě obě poloviny opečte. Na horní díl položte plátek sýra a nechte rozpustit. Na pánev vložte plátky slaniny, opečte je nasucho do křupava. Na spodní díl namažte lžíci tatarské omáčky, poklaďte plátky rajčat, na nudličky nakrájenou okurku, druhou lžíci tatarské omáčky, opečené maso, opečenou slaninu a přiklopte houskou s rozpuštěným sýrem. Doba: 20 minut + tuhnutí

Dětský s bylinkami

Suroviny na 2 porce: 200 g mletého hovězího masa, lžíce sekaného tymiánu, 2 lžíce oleje, 4 malé celozrnné housky s dýňovými semínky, 8 plátků z malých rajčat, 2 hrsti salátu (nejlépe barevného – red chart), 1 menší cibule, sůl, pepř, 8 lžiček tatarské omáčky

Jak na to: Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut ztuhnout. Maso rozdělte na dva díly a opečte z každé strany zhruba 4 minuty. Maso nechte cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolte. Housky rozpulte a opečte v troubě. Na spodní díly namažte po jedné lžičce tatarské omáčky, naaranžujte salát, rajčata. Namažte druhou lžičkou tatarské omáčky, položte maso, kolečko cibule a přiklopte horní polovinou housky. Doba: 20 minut + tuhnutí

Dvojitý s červenou řepou

Suroviny na 1 porci: 130 g mletého hovězího masa, 1 lžíce oleje, 1 velká celozrnná houska, 1 plátek uvařené červené řepy, hrst nakrájeného listového salátu, kyselá okurka, 1 lžíce paprikové pasty Ajvar, 3 kávové lžičky tatarské omáčky, nasekaná nať z jarní cibulky, sůl, pepř

Jak na to: Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte ztuhnout. Na rozpálenou pánev vložte maso a pečte z každé strany zhruba 4 minuty. Maso nechte cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolte. Housku rozkrojte natřikrát a všechny části opečte v troubě. Na spodní díl dejte jednu lžičku tatarské omáčky, naaranžujte polovinu salátu, položte řepu, pomažte druhou lžičkou tatarské omáčky a přiklopte prostředním dílem housky. Na něj rozetřete třetí lžičku tatarské omáčky, naaranžujte zbytek salátu, přidejte maso a nahoru naneste ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopte křupavým „víčkem" housky. Doba: 20 minut + tuhnutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.