Šíp.deník.cz

Oblíbené cupcakes s borůvkami: UDĚLEJTE si je sami! Návod uvnitř...

Borůvkové slunečnice
Borůvkové slunečnice
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Suroviny na 6 kusů - těsto: 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 100 g krémového sýra nebo plnotučného tvarohu, 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 vejce (na potření povrchu), 100 g Hera máslová příchuť. Krém: 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 20 g cukru krystal, 250 ml mléka. Na ozdobu: 250 g borůvek

KROK 1
Předehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme všechny ingredience na korpus (hladká mouka, hera, moučkový cukr, prášek do pečiva, krémový sýr) kromě vajíčka (to použijeme později na potření). promíchané těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a hnětením rychle zpracujeme.

Krok 1

KROK 2 + 3
Těsto vyválíme na plát a vykrojíme z něj 6 koleček (o průměru cca 10 cm). Kolečka by měly být o něco větší a přesahovat okraje muffinové formy (na vykrajování můžeme použít skleničku). Vložíme je do formy vymaštěné herou. Poté opatrně nařízneme okraj koleček směrem dovnitř kruhu (vzdálenost řezů každých 5mm) tak, aby zářezy byly asi 3 cm hluboké.

Krok 2

Krok 3

KROK 4 + 5
Pokud chceme, aby cupcakes vypadaly malé slunečnice, zatočíme každý druhý naříznutý proužek. Naaranžované proužky cupcakes potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté vložíme do trouby a pečeme dozlatova (zhruba 15 minut).

Krok 4

Krok 5

KROK 6 + 7
Podle návodu si připravíme vanilkový puding. Mírně vychladlý pudink rozprostřeme pomocí stěrky na dno upečených cupcakes. Jako dekoraci použijeme borůvky.

Krok 6

Krok 7

Doba: 30 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů