Šíp.deník.cz

Obrazový návod na RYCHLÝ DORTÍK s ovocem: 30 minut a máte hotovo!

Rychlý dortík s ovocem
Rychlý dortík s ovocem
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Suroviny na 1 korpus: 200 g kvalitní hořké čokolády, 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 100 g moučkového cukru, 5 vajec, 2 lžíce polohrubé mouky, kelímek smetany ke šlehání, ovoce na ozdobu.

Krok 1

Předehřejte si troubu na 180 °C. Čokoládu nalámejte na menší kousky a rozpusťte ji spolu s rostlinným tukem ve vodní lázni. Čokoláda by měla být bez hrudek a měla by mít konzistenci polevy.

Krok 1

Krok 2

Přes sítko prosejte mouku. Tu poté postupně vmíchávejte do rozpuštěné čokolády. Hmota by měla být opět hladká a bez hrudek. Míchejte ručně, na pomoc si vezměte dřevěnou vařečku.

Krok 2

Krok 3

Do misky rozklepněte všechna vejce. Celá je postupně přidávejte do směsi čokolády a mouky. Pomocí mixéru vypracujte hladké těsto, které nechte pár minut odležet na pracovní ploše. Mezitím si ušlehejte šlehačku a dejte ji do chladničky.

Krok 3

Krok 4

Připravte si vymazanou a vysypanou dortovou nebo koláčovou formu a vlijte do ní těsto. Pečte asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a podávejte s čerstvou vyšlehanou šlehačkou a ovocem, které je zrovna k mání čerstvé nebo které máte v zásobě mražené či kompotované.

Krok 4

Doba: 30 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů