Krok 1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Čokoládu nalámejte na menší kousky a rozpusťte ji spolu s rostlinným tukem ve vodní lázni. Čokoláda by měla být bez hrudek a měla by mít konzistenci polevy.
Krok 2
Přes sítko prosejte mouku. Tu poté postupně vmíchávejte do rozpuštěné čokolády. Hmota by měla být opět hladká a bez hrudek. Míchejte ručně, na pomoc si vezměte dřevěnou vařečku.
Krok 3
Do misky rozklepněte všechna vejce. Celá je postupně přidávejte do směsi čokolády a mouky. Pomocí mixéru vypracujte hladké těsto, které nechte pár minut odležet na pracovní ploše. Mezitím si ušlehejte šlehačku a dejte ji do chladničky.
Krok 4
Připravte si vymazanou a vysypanou dortovou nebo koláčovou formu a vlijte do ní těsto. Pečte asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a podávejte s čerstvou vyšlehanou šlehačkou a ovocem, které je zrovna k mání čerstvé nebo které máte v zásobě mražené či kompotované.
Doba: 30 minut