Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

POCHOUTKY PRO DÁMY: Rozkvetlé věnečky, krabí tlačenka a mandlový likér

Krabí tlačenka
Rozkvetlé věnečky
Domácí mandlový likér
Šunka v aspiku
Sdílej článek:

Dorazí k vám kamarádky? Pak je potěšte domácím likérem, nápaditým dezertem a i nějakou dietnější dobrotou. Tady je inspirace.

Krabí tlačenka

Suroviny na 1 formu: 1 balíček krabích tyčinek, 3 mrkve, 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker, 4 lžíce vody, 300 ml majonézy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička soli, špetka pepře, šťáva z půlky citronu, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku (bez nálevu)

Jak na to: Krabí tyčinky necháme rozmrazit. Mrkev uvaříme do poloměkka a nakrájíme na tenké hranolky. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme metličkou majonézu se smetanou. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. V kastrůlku zahříváme želatinu až do úplného rozpuštění (nevaříme) a metličkou ihned vmícháme do majonézové směsi. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií a do formy nalijeme 1/3 směsi. Do formy podélně skládáme polovinu tyčinek, které prokládáme mrkví a hráškem. Zalijeme další 1/3 směsi a opět naskládáme tyčinky, mrkev a hrášek. Zalijeme zbytkem směsi a uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky. Tlačenku vyklopíme z formy, stáhneme fólii a nakrájíme na plátky. Pokapeme citronovou šťávou a podáváme s pečivem nebo chlebem. Doba: 30 minut + chlazení

Rozkvetlé věnečky

Suroviny na 25 porcí
Na těsto: 1 balení Věnečků Dr.Oetker, 250 ml vody, 125 g margarínu, 3 vejce
Na náplň: višňový kompot (hmotnost po odkapání 350 g), směs na přípravu krému (součást balení Věnečků), 650 ml mléka, 150 g změklého másla, 60 g moučkového cukru, 1 balíček Dort-želé čirého, 250 ml šťávy z kompotu
Na ozdobení: 2 balíčky Polevy tmavé, Květiny oplatkové

Jak na to: Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme věnečky (ø 5–6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Věnečky necháme vychladnout. Višňový kompot necháme na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu. Máslo vyšleháme s cukrem do hladka a po částech do něho zašleháme vychladlý krém. Dort-želé připravíme se šťávou podle návodu. Do želé vmícháme odkapané višně a necháme vychladnout. Věnečky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části nastříkáme pomocí cukrářského sáčku půlku krému. Na krém naneseme želé s višněmi a zbytek krému. Na ozdobení v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme polevy. Vrchní část věnečků zlehka namočíme do rozpuštěné polevy a položíme na krém. Dozdobíme květinami. Uchováváme v chladničce. Doba: 50 minut

Domácí mandlový likér

Suroviny na 3 lahve à 500 ml: 1 balíček Pudingu Originál s mandlovou příchutí, 700 ml polotučného mléka, 30 g cukru, 2 plechovky Salka karamelu, 250 ml rumu, 1 lžička mandlového aroma

Jak na to: Na přípravu likéru uvaříme puding podle návodu na obale, ale se 700 ml mléka a 30 g cukru. Řidší puding necháme za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého pudingu přidáme karamelové salko a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme do hladka. Přilijeme rum a aroma a na nejnižším stupni šleháme asi 1 minutu. Hotový likér přelijeme do skleněných lahví a uchováváme v chladničce. Doba: 20 minut

Šunka v aspiku

Suroviny na 8 porcí
Na aspik: 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky, 500 ml zeleninového vývaru, 1 mrkev nakrájená na tenké nudličky, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky šunky, 200 g tvarohového sýra bez příchutě (typu Lučina), 3 lžíce křenové pasty, petrželka

Jak na to: Na přípravu aspiku necháme želatinu nabobtnat ve 250 ml vývaru asi 10 minut. Každý plátek šunky rozřízneme na půl. Smícháme sýr s křenovou pastou. Plátky šunky pomažeme křenovou směsí a zavineme. Nakrájenou mrkev krátce povaříme ve zbylém vývaru. Nabobtnalou želatinu zamícháme do vývaru s mrkví a za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do rozpuštění. Želatinu necháme mírně vychladnout a nalijeme ji do mističek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm, navrch položíme lístek petržele. Necháme mírně ztuhnout a poté postupně do každé bábovičky vrstvíme půlku vajíčka, šunkový závitek, uvařenou mrkev a petrželku. Zalijeme zbylým vývarem a poté uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Bábovičky opatrně vyklopíme a uchováváme v chladu. Doba: 30 minut + chlazení

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.