Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Podlehněte SLADKÉMU POKUŠENÍ: Rolády s kefírem, rybízem a banánem

Sdílej článek:

Zavinuté dobroty jsou sice na přípravu náročnější, jsou ale znamenité. Nabízíme jak variantu z masa, tak i lahodné sladké variace.

Barevná piškotová

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 120 g hladké mouky, 1 lžíce Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 2 lžičky kakaového prášku
Na náplň: 250 ml zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, šťáva z jednoho citronu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vlažné vody, 1 lžíce rumu, 2 vypeckované broskve

Jak na to: Na přípravu těsta vyšlehejte vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Mouku s kypřicím práškem smíchejte a prosejte do vyšlehané pěny. Vše promíchejte. 2/3 těsta naneste pomocí stěrky na plech o velikosti 30x40 cm vyložený papírem na pečení. Těsto nanášejte v pruzích tak, aby mezi nimi vznikly mezery. Do zbylého těsta opatrně vmíchejte kakao a vyplňte jím mezery na plechu. Pečte asi 12 minut. Piškotové těsto ihned po upečení vyklopte na cukrem posypaný papír na pečení a papír svrchu stáhněte. Na náplň smíchejte smetanu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Vyšlehejte smetanu a přidejte ji do náplně. Želatinový ztužovač připravte s vodou podle návodu na obale a spolu s rumem vmíchejte do náplně. Všechno promíchejte. Hotovou náplní rovnoměrně potřete piškot. Broskve nakrájejte na kousky, poklaďte jimi náplň namazanou na piškotovém těstě a nechte 10 minut odpočinout v chladničce. Poté korpus srolujte a dejte na 2 hodiny ztuhnout. Doba: 45 minut + tuhnutí

Kefírová s rybízem

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 4 vejce, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou příchutí Dr.Oetker
Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vlažné vody, 200 ml kefírového mléka, 250 g čerstvého rybízu
Na ozdobení: ½ balíčku Polevy tmavé Dr.Oetker, 50 g kompotovaného rybízu

Jak na to: Na přípravu těsta ušlehejte vejce, cukr a vanilínový cukr do pěny. Smíchejte mouku s pudingovým práškem a ručně vmíchejte do pěny. Těsto nalijte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte asi 12 minut. Upečený korpus ihned vyklopte na papír vysypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení lehce potřete vodou a stáhněte. Roládu stočte a nechte vychladnout. Na přípravu náplně ušlehejte smetanu dotuha. Želatinový ztužovač připravte s vodou podle návodu a vmíchejte kefírové mléko. Nakonec vmíchejte šlehačku. Roládu rozevřete, náplň rozetřete a posypte rybízem. Roládu zatočte a na 1 hodinu uložte do chladničky. Rozpusťte polevu podle návodu. Roládu ozdobte polevou a posypte rybízem. Doba: 35 minut + tuhnutí

Banánová se šlehačkou

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 80 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu Naturamyl čokoládového Dr.Oetker
Na náplň: 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 2 banány
Na ozdobení: 1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml mléka, 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker, 1 banán

Jak na to: Na přípravu těsta ušlehejte vejce, cukr, vanilínový cukr do pěny. Nakonec ručně vmíchejte mouku a pudingový prášek. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 12 minut. Po upečení ihned položte na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír navrchu lehce potřete vodou, opatrně stáhněte a plát zarolujte, aby nepopraskal. Na přípravu náplně vyšlehejte šlehačku s mlékem podle návodu na obale, vmíchejte nalámanou čokoládu a rozetřete na plát. Banány oloupejte, položte na krém, zarolujte a uložte na 20 minut do chladničky. Na ozdobení vyšlehejte šlehačku s mlékem a roládu potřete. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Polevu rozpusťte podle návodu na obale, polovinou postříkejte roládu a do druhé poloviny namočte půlky koleček banánu a roládu jimi dozdobte. Doba: 50 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.