Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

POSNÍDEJTE SLADCE: Mrkvovníky, tvarohové kostky a zebrovaná buchta

Mrkvovníky s povidly
Švestkový koláč
Zebrovaná buchta
Tvarohové kostky
Sdílej článek:

Odstartovat den sladkou snídaní je správná volba. Pro inspiraci nabízíme recepty na buchty, po kterých se ráno jen zapráší.

Mrkvovníky s povidly

Suroviny na 60 kusů
Na těsto: 200 g strouhané mrkve, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, špetka soli, ½ balíčku prášku do pečiva
Na náplň: švestková povidla
Na obalení: práškový cukr s vanilkovou příchutí

Jak na to: Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem a se solí vypracujte těsto. Na pomoučněném vále vykrájejte plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Do středu každého čtverečku dejte kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojte v šáteček a přitlačte. Jednotlivé kousky dejte na plech a pečte asi 20 minut. Ještě teplé mrkvovníky obalte v práškovém cukru s vanilkovou příchutí. Doba: 40 minut

Švestkový koláč

Suroviny na 20 kusů
Na drobenku: 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g změklé hery
Na těsto: 150 g změklé hery, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 50 g Gustinu – jemného kukuřičného škrobu, 1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná kůra z poloviny citronu
Na náplň: 500 g polotučného tvarohu, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, šťáva z poloviny citronu, 100 ml mléka, 1 sklenice zavařených švestek, 1 balíček skořicového cukru

Jak na to: Na přípravu drobenky v míse ručně nebo ručním hnětačem zpracujte mouku, cukr, vanilínový cukr a heru. Na přípravu těsta vyšlehejte tuk, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně přidávejte vejce a vyšlehejte. Mouku promíchejte se škrobem a kypřicím práškem a ručně vmíchejte společně s citronovou šťávou do pěny. Hotové těsto rozetřete na vymazaný plech. Na přípravu náplně vymíchejte tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citronovou šťávu a mléko do hladka. Hotovou náplň rozetřete na těsto a poklaďte rozpůlenými švestkami. Posypte skořicovým cukrem a drobenkou, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut. Upečený moučník před podáváním posypte moučkovým cukrem. Doba: 60 minut

Zebrovaná buchta

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 380 g hladké mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 250 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 130 ml vlažné vody, 250 ml oleje, 2 lžíce kakaa

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku a kypřicí prášek. Přidejte cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu, olej a vše zpracujte elektrickým ručním šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozdělte na dva díly a do jedné poloviny vmíchejte kakao. Nejdříve nalijte do středu vymazané a moukou vysypané formy 2 lžíce světlého těsta. Poté do středu formy nalijte 2 lžíce tmavého těsta. Tímto způsobem střídavě naplňte světlé a tmavé těsto do formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 50 minut. Poté vyndejte z formy a nechte vychladnout. Doba: 70 minut

Tvarohové kostky

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 350 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru, 2 vejce, 100 g másla
Na náplň: 1 kg odtučněného tvarohu, 175 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vejce, 60 g bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker, 400 ml smetany ke šlehání, 50 g plátků mandlí
Na ozdobení: 1 balíček skořicového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku a kypřicí prášek. Přidejte cukr, vejce a máslo. Ručně zpracujte na drobenku. Drobenku rovnoměrně rozložte na vymazaný plech a polévkovou lžící přitiskněte k plechu. Na přípravu náplně promíchejte tvaroh, cukr, vanilínový cukr, vejce a solamyl. Ze smetany ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte ji do tvarohové směsi. Hmotu rozetřete na drobenkový základ, uhlaďte povrch a posypte plátky mandlí. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut. Ještě horkou buchtu posypte skořicovým cukrem. Doba: 60 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.