Šíp.deník.cz

Pozvánka do MRAZNIČKY: Pikantní zelenina, kotlety se špenátem a pestrá pánev

4 fotografií 4
Pestrá pánev
Pestrá pánev
Zdroj: Gurmet
Krůtí stehna s cibulí Kotlety se špenátem Pikantní zelenina
Sdílej článek:

Potřebujete zlikvidovat zásoby v mrazničce? Zelenina, maso nebo zbytky hub poslouží jako základ pro oběd nebo večeři.

Pestrá pánev

Suroviny na 4 porce: 2 filety z drůbežích prsíček (cca 300 g), 250 g rýže, 600 ml instantního drůbežího vývaru, 400 g mražené zeleninové směsi, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce oleje, 1 čajová lžička mouky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Jak na to: Filety z kuřecích prsíček nakrájejte na kostičky a asi na 15 minut naložte do marinády ze sójové omáčky, oleje, mouky, soli a pepře. Rýži připravte podle návodu. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek rozdrťte. Kuřecí prsíčka opečte na ohni na pánvi. Přidejte cibuli a česnek a poduste, přidejte zeleninu a rovněž poduste, přilijte vývar a duste ještě asi deset minut. Přidejte rýži a zeleninovou pánev dochuťte solí a pepřem dle chuti. Doba: 30 minut

Krůtí stehna na cibuli

Suroviny na 8 porcí: 8 krůtích stehen, 125 g másla, 4 velké cibule, 2 palice česneku, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř

Jak na to: Předehřejte troubu na 200 °C. Krůtí stehna potřete ze všech stran změklým máslem, osolte, opepřete a vložte do pekáče. Podlijte trochou vody, přidejte snítky rozmarýnu, zbylé máslo a napříč rozpůlené palice česneku. Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Snižte teplotu na 180 °C, přidejte na osminky pokrájenou cibuli a pečte hodinu. V průběhu pečení podlévejte. Podávejte s chlebem nebo se šťouchanými bramborami. Tip: Krůtí stehna můžete obalit před pečením do plátků slaniny nebo prošpikovat klínky špeku. Doba. 30 minut

Kotlety se špenátem

Suroviny na 4 porce: 4 vepřové kotlety, 3 lžíce oleje, 2 jablka, ½ citronu, 1 lžíce másla, 200 ml jablečného moštu, 100 ml smetany na vaření, 750 g špenátu, pepř, sůl

Jak na to: Maso naklepejte, potřete 2 lžícemi oleje a osolte. Jablka nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Na pánvi nechte zpěnit máslo a kolečka jablek na něm po obou stranách opečte dozlatova. Rozehřejte pánev a kotlety na ní osmažte po obou stranách dozlatova. Zalijte je horkým moštem, aby se neochladily, rychle přiveďte k varu a pak na mírném ohni duste asi 25 minut doměkka. Nakonec přilijte smetanu a nechte prohřát. Špenát nechte rozmrazit. Na pánvi zahřejte lžíci oleje, přidejte špenát, několikrát jej v oleji obraťte, osolte, opepřete a podle chuti zakapejte citronovou šťávou. Podávejte s kotletami ozdobenými kolečky opečených jablek a se špenátem. Doba: 35 minut

Pikantní zelenina

Suroviny na 6 porcí: 1 balení mražené brokolice, 2 pórky, 1 balení mražené růžičkové kapusty, 2 balení mraženého hrášku, 100 g másla,100 ml olivového oleje, 2 citrony, 100 g kaparů, 2 lžíce dijonské hořčice, 4 filety ančoviček (nebo 2 lžičky sardelové pasty), sůl, pepř

Jak na to: Zeleninu rozmrazte. Pórek pokrájejte na kolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm chvilku orestujte, přidejte hrášek, přikryjte pokličkou a asi 10 minut poduste. Mezitím připravte omáčku. Nalijte do misky olej, přidejte citronovou kůru z obou dobře omytých citronů a nasekané kapary. Přimíchejte hořčici a rozmačkané ančovičky. Zalijte citronovou šťávou a osolte. Pak vše přesuňte nad vodní lázeň a pomalu zahřívejte asi 5 minut, přitom opatrně míchejte. Dušenou zeleninu podávejte teplou, pokapanou kaparovou omáčkou. Doba: 35 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů