Šíp.deník.cz

PRAVÝ SALÁT CAESAR: Nejezte blafy a udělejte si ho sami! Návod uvnitř

Takhle vypadá pravý salát Caesar.
Takhle vypadá pravý salát Caesar.
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 2 hlávky římského salátu, 2 velké stroužky česneku, sůl, tři čtvrtiny hrnku olivového oleje, krutony z toastového chleba, 1 citron, 2 vejce, čtvrtina hrnku nastrouhaného parmazánu, čerstvě namletý pepř, worcesterská omáčka.

Krok 1

Dejte si stranou 6 až 8 celých pěkných listů salátu. Listy opláchněte, osušte. Zabalené v utěrce je dejte na chvíli do chladu. Mezitím rozmačkejte česnek s trochou soli a se 3 lžícemi oleje. Olej přeceďte.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Přecezený olej vlijte do pánvičky a zlehka na něm osmažte krutony. Ty pak vsypte do mísy. Šťávu z citronu vymačkejte a přelijte do džbánku.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Vejce vařte přesně minutu a talíře, na kterých budete salát podávat, nechte vychladit. Připravte si k ruce sýr i zbytek oleje, krutony, mlýnek s pepřem, sůl a worcesterskou omáčku. Vše se má totiž míchat před podáváním.

Krok 3

Krok 3

Krok 4

Salátovým příborem opatrně promíchejte salát, aby se listy obalily olejem, ale nepolámaly. Lehce je osolte, opepřete a přidejte další 2 lžíce oleje a znovu opatrně promíchejte. Poté přilijte citronovou šťávu, přidejte 6 kapek worcesterské omáčky a vyklepněte vláčné vejce. Dvakrát promíchejte, povoleno je i ručně. Na závěr posypte krutony a parmazánem.

Krok 4

Krok 4

Doba: 30 minut

Pozor: Salát Caesar je stále hitem a zaznamenal i řadu změn. V zálivce se často používají ančovičky, populární je i verze s opečenými kousky kuřecího masa. Jenže to už podle gurmánů nejde o pravého „cézara".

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů