Krok 1
Dejte si stranou 6 až 8 celých pěkných listů salátu. Listy opláchněte, osušte. Zabalené v utěrce je dejte na chvíli do chladu. Mezitím rozmačkejte česnek s trochou soli a se 3 lžícemi oleje. Olej přeceďte.
Krok 2
Přecezený olej vlijte do pánvičky a zlehka na něm osmažte krutony. Ty pak vsypte do mísy. Šťávu z citronu vymačkejte a přelijte do džbánku.
Krok 3
Vejce vařte přesně minutu a talíře, na kterých budete salát podávat, nechte vychladit. Připravte si k ruce sýr i zbytek oleje, krutony, mlýnek s pepřem, sůl a worcesterskou omáčku. Vše se má totiž míchat před podáváním.
Krok 4
Salátovým příborem opatrně promíchejte salát, aby se listy obalily olejem, ale nepolámaly. Lehce je osolte, opepřete a přidejte další 2 lžíce oleje a znovu opatrně promíchejte. Poté přilijte citronovou šťávu, přidejte 6 kapek worcesterské omáčky a vyklepněte vláčné vejce. Dvakrát promíchejte, povoleno je i ručně. Na závěr posypte krutony a parmazánem.
Doba: 30 minut
Pozor: Salát Caesar je stále hitem a zaznamenal i řadu změn. V zálivce se často používají ančovičky, populární je i verze s opečenými kousky kuřecího masa. Jenže to už podle gurmánů nejde o pravého „cézara".