Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Recepty na DOMÁCÍ KOLÁČE z plechu: Připravte si jablka, banány a limetky!

Jogurtovo-banánový
Limetkový s ořechy
Jablečná pochoutka
Hruškové řezy
Sdílej článek:

Kdo by odolal voňavému domácímu koláči? K nejoblíbenějším patří ty z plechu. Nechte se inspirovat našimi tipy.

Jogurtovo-banánový

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 6 vajec, 150 g cukru, balíček vanilínového cukru, 180 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 70 g másla, 70 g čokolády
Na náplň: 2 banány, šťáva z 1 citronu, 150 g cukru, 750 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání, 3 banány, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody
Na ozdobení: 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker

Jak na to: Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr do krému. Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a spolu s máslem vymícháme. Nakonec zamícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme na vymazaný plech a uhladíme. Pečeme asi 20 minut. Na náplň vidličkou rozmačkáme 2 banány s citronovou šťávou, cukrem a jogurtem. Smetanu ušleháme dotuha. Želatinové ztužovače připravíme s vodou podle návodu. Vmícháme jogurtovou směs, šlehačku a 3 banány nakrájené na malé kousky. Hotovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Čokoládovou polevu rozehřejeme a koláč polevou ozdobíme. Doba: 40 minut + chlazení

Limetkový s ořechy

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 240 g hladké mouky, balíček prášku do pečiva, 130 g mletých ořechů, nastrouhaná kůra z jedné limetky, balíček vanilkového cukru, 3 vejce, 170 ml smetany ke šlehání, 200 g lučiny
Na náplň: 300 g bílého jogurtu, 900 ml podmáslí, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jedné limetky, šťáva z jedné limetky, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody

Jak na to: Smícháme mouku s kypřicím práškem a prosejeme do misky. Přidáme ořechy, kůru, vanilkový cukr, vejce, smetanu a lučinu a vymícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 25 minut. Na náplň smícháme jogurt, podmáslí, cukr a limetkovou kůru a šťávu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do směsi. Náplň rozetřeme na koláč a odložíme na 2 hodiny na chladné místo. Před podáváním ozdobíme proužky limetky a krájíme na stejně velké
kostky. Doba: 45 minut + chlazení

Jablečná pochoutka

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 150 g hladké mouky, 1 vanilínový cukr, 4 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 200 g mletých lískových oříšků, 75 g rozinek, 150 g moučkového cukru
Na náplň: 750 g oloupaných jablek, 2 balíčky skořicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce moučkového cukru, šťáva a kůra z ½ citronu, 200 g zakysané smetany, 1 balíček želatinového ztužovače

Jak na to: Všechny suroviny dáme do mísy a ručně propracujeme na hladké těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 25 minut. Jablka nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a rozvaříme do měkka. Necháme vychladnout. 3/4 rozvařených jablek smícháme se skořicovým cukrem a natřeme na těsto. Odložíme do chladu. Smetanu vyšleháme s cukrem. Přimícháme citronovou šťávu, kůru a zakysanou smetanu. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a ihned přimícháme do náplně. Náplň natřeme na koláč, ozdobíme zbylými rozvařenými jablky a dáme na asi 30 minut do chladničky. Doba: 45 minut + chlazení

Hruškové řezy

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 250 g změklého másla, 200 g cukru, balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 300 g hladké mouky, 50 g sekaných mandlí
Na náplň: 1 kg hrušek, 300 ml bílého vína, 100 g cukru, lžička skořice, 1 balíček čirého dort-želé, 200 ml studené vody, balíček vanilkového pudinku
Na ozdobení: 250 ml smetany ke šlehání, špetka skořice, 2 lžíce moučkového cukru, balíček smeta-fixu, lžíce kakaa

Jak na to: Ušleháme máslo, cukr, vanilínový cukr a vejce do pěny. Vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme asi 18 minut. Horký plát vyklopíme na papír posypaný moučkovým cukrem. Ještě teplý korpus po šířce rozřízneme na dvě poloviny. Na přípravu náplně oloupeme hrušky, a nakrájíme je na kousky. Víno, cukr, skořici a dort-želé promícháme, necháme svařit a přidáme hrušky. Za občasného promíchání uvedeme do varu (doba varu: asi 2 minuty). Vodu s pudinkovým práškem promícháme a zašleháme do horkých hrušek. Za stálého míchání necháme přejít varem a sejmeme z plotny. Kolem korpusu umístíme rámeček z třikrát přeloženého alobalu. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus, zakryjeme druhým plátem a přitlačíme. Na 3 hodiny uložíme do chladničky. Na ozdobení ušleháme smetanu se skořicí, cukrem a smeta-fixem dotuha a vychladlý korpus potřeme. Z papíru na pečení si vystřihneme šablonu ve tvaru hrušky, položíme na povrch moučníku a lehce poprášíme kakaem. Doba: 50 minut + chlazení

Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.