Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Tipy na rychlé letní vaření. Lehká a chutná jídla.

Rajčatový salát s brusinkami
Rýže s parmskou šunkou
Zeleninové krokety
Sdílej článek:

V létě chceme být spíš u vody než za plotnou. Vsaďte proto na pokrmy, které mají málo kalorií a zaberou jen pár minut.  

Kuře s citrusy

Suroviny na 4 porce: 900 g kuřete

marináda: ½ šálku octa, ½ šálku pomerančové šťávy, ½ šálku grapefruitové šťávy, 1 lžička mleté skořice, ½ lžičky muškátového oříšku, 1 lžička cukru, sůl

Jak na to: Kuře na prsou rozřízneme a otevřeme. Z obou stran nařízneme páteř a odstraníme ji. Smícháme suroviny na marinádu. Kuřecí půlky vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Maso vložíme přes noc do chladničky. Kuřecí půlky položíme na grilovací misku pod gril. Opékáme je 10 minut z obou stran. Maso pak napíchneme na grilovací jehlu, aby bylo blíž zdroji tepla a lépe se propeklo, a ještě je 5 minut z obou stran grilujeme dokřupava. Kuře vyjmeme z trouby a položíme jej na předehřátou mísu. Přelijeme přes něj šťávu vzniklou při grilování.

Doba: 45 minut

Rajčatový salát s brusinkami

Suroviny na 4 porce: 400 g koktejlových rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 2 stonky řapíkatého celeru, svazek jarní cibulky, 2 lžíce balzamikového octa, hrst salátových listů, 50 g sušených brusinek, sůl, pepř

Jak na to: Teflonovou pánev rozehřejeme spolu se 2 lžičkami olivového oleje a rajčata v ní krátce zprudka opečeme, pak odložíme na talíř. Celer a jarní cibulku nakrájíme najemno. Zbylý olivový olej smícháme s octem, solí a pepřem. Na salátové listy rozložíme mix rajčátek, celeru, jarní cibulky a brusinek. Pokapeme libovolným dresinkem a servírujeme ke grilovanému masu.

Doba: 20 minut

Rýže s parmskou šunkou

Suroviny na 4 porce: 1 cibule, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 360 g rýže na rizoto, 200 ml bílého suchého vína, 2 dcl drůbežího vývaru, 100 g parmské šunky, 100 g rukoly, 2 lžíce másla, 6 lžic nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř

Jak na to: V hrnci osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, lehce jej osmahneme a přidáme rýži. Zalijeme vínem, stáhneme plamen a za stálého míchání počkáme, až se víno vsákne. Postupně přidáváme horký vývar, ale jen tolik, aby tekutina pouze zakryla rýži. Až se tekutina vsákne, přidáme další dávku vývaru. V okamžiku, kdy je rýže skoro hotová, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nakrájenou rukolu a povaříme 3 minuty. Jakmile je rýže měkká, přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Vše zamícháme a pod pokličkou necháme ještě 2 minuty odstát. Podáváme na hlubokém talíři, ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky rukoly.

Doba: 35 minut

Zeleninové krokety

Suroviny na 4 porce: 2 konzervy cizrny po 400 g, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíce lístků koriandru, citronová šťáva, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, rostlinný tuk, 4 pita chleby, hlávkový salát, 4 rajčata, 4 lžíce bílého jogurtu, černý pepř

Jak na to: V mixéru zpracujeme cizrnu, cibuli, česnek, chilli, kmín a lístky koriandru na hrubou kaši. Rukama vytvarujeme ze směsi 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Kuličky namáčíme v rozšlehaném vejci a zlehka obalíme v mouce. V hluboké pánvi se silným dnem rozehřejeme centimetrovou vrstvu oleje a smažíme 4 minuty polovinu kuliček. Otáčíme je, aby byly ze všech stran osmažené dokřupava a dozlatova. Plátky pita chleba rozkrojíme, do poloviny naplníme salátem a rajčaty a do každého vložíme 5 kuliček. Nakonec přidáme lžíci jogurtu a posypeme mletým černým pepřem.

Doba: 35 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.