Šíp.deník.cz

RYCHLÉ nepečené dobroty: Ochutnejte kokosový dezert a domácí čokoládu

4 fotografií 4
Kokosový dezert a ovocný tunel
Kokosový dezert a ovocný tunel
Zdroj: Dr.Oetker
Kokosový dezert Ovocný tunel Domácí čokoláda Pudinkové misky
Sdílej článek:

Máte chuť na sladkou tečku, ale nechce se vám zapínat troubu? Pak si připravte něco nepečeného. Nabízíme pár rychlých tipů.

Kokosový dezert

Suroviny na 3 porce
Na dezert: broskvový kompot (hmotnost po odkapání 240 g), 100 ml šťávy z kompotu, šťáva z půlky citronu, 1 balíček Dort-želé čirého Dr.Oetker, 1 balíček Crème Olé s kokosovou příchutí, 300 ml polotučného mléka
Na ozdobení: 50 g strouhané čokolády

Jak na to: Na přípravu dezertu necháme kompot na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Broskve rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme šťávu z kompotu. Přidáme šťávu z citronu, broskve a dort-želé a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Crème Olé připravíme s mlékem podle návodu. Do pohárů střídavě naneseme broskve, Crème olé a strouhanou čokoládu. Podáváme vychlazené. Doba: 15 minut

Ovocný tunel

Suroviny na 1 formu: 250 g čerstvých jahod, 400 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vody, dětské piškoty

Jak na to: Na přípravu krému nakrájíme 2–3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přidáme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme. Spodek formy na srnčí hřbet poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce. Doba: 20 minut + tuhnutí

Pudinkové misky

Suroviny na 4 porce
Na krém: 2 jahodové kompoty (hmotnost po odkapání asi 800 g), 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s vanilkovou příchutí, půl balíčku Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí, kulaté piškoty
Na ozdobení: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml mléka

Jak na to: Šťávu z jahod slijeme a necháme okapat. Na přípravu vanilkového krému dáme do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l polovinu smetany ke šlehání, ½ smeta-fixu, ½ Créme Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu. Nádobu uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme. Stejným postupem připravíme z druhé poloviny surovin čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou příchutí. Dna misek vyložíme piškoty, na něž navršíme střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládáme jahodami. Ozdobíme šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobíme jahodami. Doba: 20 minut

Domácí čokoláda

Suroviny na cca 50 proužků: 150 g sušeného slazeného exotického ovoce (např. mango, papája, ananas), 50 g marcipánu, 3 lžíce rumu, 100 g mléčné čokolády, 1 balíček Polevy tmavé, 1 balíček Polevy světlé

Jak na to: Na přípravu proužků nakrájíme ovoce a marcipán na kostičky, promícháme a zalijeme rumem. Necháme macerovat asi 10 minut. Formu vyložíme potravinovou fólií. Mléčnou čokoládu nalámeme a v hrnku ve vodní lázni rozpustíme. Rozpuštěnou tmavou polevu nalijeme do formy a uhladíme. Polovinu ovocné a marcipánové hmoty naneseme na čokoládu. Rozpuštěnou bílou polevu opatrně nalijeme v pruzích na ovoce s marcipánem, přitom lehce poklepáváme formou. Zbytek ovocné směsi naneseme na polevu. Nakonec nalijeme mléčnou čokoládu a opatrně ji pomocí vidličky rozdělíme na povrch ovoce. Formu uložíme asi na 10 minut do mrazáku, dokud čokoláda nezatuhne. Vyndáme i s fólií z formy a fólii odstraníme. Překrojíme jednou podélně a nakrájíme na proužky (asi 1x 5 cm). Až do podávání uložíme do chladničky. Doba: 35 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám dezert vždy povede.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů