Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Sladké i slané POCHOUTKY S RUMEM: Omamné bagetky a fazolová polévka

Vylepšená palačinka
Polévka z fazolí a rumu
Omamné bagetky
Pikantní křidýlka
Sdílej článek:

Frťanem rumu si můžete srovnat tlak, ale i povzbudit chuťové buňky. Zdá se vám to divné? Naše rumové recepty vás o tom bezpochyby přesvědčí!

Omamné bagetky

Suroviny na 4 porce: 2 hrušky, 2 lžíce rumu, 150 g másla, 1 chilli paprička, 2 bagetky, řeřicha na dozdobení

Jak na to: Hrušky zbavte slupky, vykrojte z nich jádřince a dužinu pokrájejte na silnější plátky. Naložte je na 2 ho-
diny do rumu a nechte v něm řádně nasáknout. Rozmíchejte 2 lžíce másla s nadrcenou chilli papričkou a nechte alespoň 10 minut odstát. Troubu předehřejte na 180 °C. Bagetky rozkrojte a pomažte na povrchu zlehka máslem. Vložte do trouby asi na 5 minut. V grilovací pánvi na másle hrušky z každé strany přibližně 3 minuty opékejte. Bagetky potřete chilli máslem a položte na ně plátky hrušek. Na závěr pokrm dozdobte čerstvou řeřichou. Doba: 30 minut + naložení

Polévka z fazolí a rumu

Suroviny na 4 porce: 2 hrnky rýže, 2 cibule, olej, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, špetka kmínu, 3 lžíce rumu, 1 konzerva červených fazolí, 500 ml masového vývaru, 1 malý rajčatový protlak, 1 limetka, 4 lístky řapíkatého celeru na ozdobu, sůl, bílý pepř

Jak na to: Uvařte rýži podle návodu na obalu. Cibuli nakrájejte nadrobno a v oleji na pánvi nechte zesklovatět. Česnek rozetřete, přidejte ho k cibuli a ještě minutu opékejte. Směs zasypte špetkou chilli koření, dochuťte kmínem a přilijte rum. Nechte chvilku povařit, přisypte červené fazole a zalijte masovým vývarem. Nechte alespoň 10 minut povařit. Přidejte rajčatový protlak a dochuťte solí a bílým pepřem. Ještě asi 10 minut povařte. Do misek rozdělte rýži a přelijte ji polévkou. Na závěr pokapejte šťávou z limetky a dozdobte lístky řapíkatého celeru. Doba: 35 minut

Vylepšená palačinka

Suroviny na 4 porce
TĚSTO: 300 g hladké mouky, 2 vejce, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, sůl, 4 lžíce oleje
SMĚS NA MARINOVÁNÍ: 200 ml pomerančového džusu, 2 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal
NÁPLŇ A DOZDOBENÍ: 200 g měkkého tvarohu, 1 lžíce cukru moučky, 5 lžic medu, 1 hrst vlašských ořechů

Jak na to: Smíchejte prosetou mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, rum a špetku soli a vypracujte řidší těsto. Nechte ho odležet alespoň hodinu v chladu. Na pánvi rozehřejte olej, naběračkou odebírejte po částech těsto a postupně smažte palačinky. (Z každé strany asi 2 minuty.)
MARINOVACÍ SMĚS: Na pánvi smíchejte pomerančový džus, rum a cukr a zahřejte směs tak, aby cukr zkaramelizoval.
NÁPLŇ: Tvaroh důkladně smíchejte s cukrem moučkou. Hotové palačinky z každé strany marinujte v marinovací směsi a ihned po vyjmutí je potřete lžičkou tvarohu. Přeložte palačinku dvakrát na půlku, aby vznikl trojúhelník. Na závěr přelijte palačinky rozehřátým medem a posypte ořechy. Doba: 25 minut + odležení těsta

Pikantní křidýlka

Suroviny na 4 porce: 12 kuřecích křídel, 5 lžic rumu, 2 cibule, 1 a ½ lžíce másla, 200 g rozinek, 4 hrnky rýže arborio, sůl, pepř

Jak na to: Kuřecí křídla vložte do misky, osolte je, opepřete a zalijte 400 ml rumu. Misku uzavřete potravinovou fólií a nechte alespoň 30 minut marinovat. Rozinky naložte do 2 lžic rumu a nechte hodinu uležet. Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji v pánvi na másle zesklovatět. Troubu zahřejte na 180 °C. Připravte si pekáč vyložený pečicím papírem a rozložte na něj cibuli a kuřecí křídla. Zalijte vodou a zbytkem rumu z marinování. Pečte v troubě dozlatova, asi 25 minut. Podávejte s uvařenou rýží, smíchanou s rumovými rozinkami. Doba: 30 minut + marinování

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.