Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

SLADKÉ VELIKONOCE: Povidlová vajíčka, medové perníčky a čokoládový beránek

Povidlová vajíčka
Medové perníčky
Čokoládový beránek
Veselé jmenovky
Sdílej článek:

Bez sladkého by svátky jara neměly ty správné grády. Podle našich receptů si navíc upečete dobroty, které poslouží i jako dekorace!

Povidlová vajíčka

Suroviny na 16 kusů
Na těsto: 1 balení Perníku Dr. Oetker, 400 ml vody, 12 polévkových lžic oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 3 polévkové lžíce rumu
Na ozdobení: 1 balíček polevy tmavé, 150 g marcipánu, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše promícháme ručně do hladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla, rum a ručně prohněteme do hladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3–4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami. Doba: 50 minut + chladnutí

Medové perníčky

Suroviny na 2 plechy
Na těsto: 240 g hladké mouky, 2 zarovnané lžíce kakaa, 140 g moučkového cukru, 1 balíček kypřicího prášku do perníku, 2 lžíce medu, 1 vejce, 1 žloutek, 1 bílek na potření
Na ozdobení: 1 balení tubiček na zdobení, cukrová zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta na vále prosejeme mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek, přidáme med, vejce, žloutek a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Vykrájíme různé velikonoční tvary, vždy 2 ks stejné. Mezi dva stejné tvary vložíme špejli, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí zdobíme tubičkami, cukrovým zdobením dle vlastní fantazie. Hotové perníčky zapícháme do osení. Doba: 35 minut

Čokoládový beránek

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 125 g změklého másla, 130 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 130 g hladké mouky, špetka soli, půl lžičky kypřicího prášku do pečiva, 50 g nastrouhané mléčné čokolády, 50 g nasekaných lískových oříšků
Na ozdobení: 1 balíček polevy tmavé, 50 g nasekaných lískových oříšků, 1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme máslo, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku, sůl, kypřicí prášek, čokoládu a oříšky smícháme a zlehka zapracujeme do vaječné směsi. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou podle návodu na obale. Ihned posypeme oříšky. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašlí. Doba: 70 minut

Veselé jmenovky

Suroviny na 2 plechy
Na těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g změklého másla
Na ozdobení: 1 balení tubiček na zdobení, 1 balíček polevy světlé

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme na vále mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Vykrájíme formičkami různé tvary a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Na ozdobení rozehřejeme světlou polevu podle návodu a vychladlé sušenky polijeme. Polevu necháme ztuhnout a tubičkami na sušenky napíšeme jména nebo ozdobíme dle vlastní fantazie. Doba: 30 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.