Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Středomořské DOBROTY: Bruschetta, sýrová rýže, barevné těstoviny a lasagne

Sýrová rýže s hráškem
Zapékané lasagne
Křupavá bruschetta
Zelené a bílé těstoviny
Sdílej článek:

Máte rádi jídla inspirovaná Itálií? Právě těm vévodí mozzarella, bazalka či oregano. Do vaření zapojte klidně i děti!

Sýrová rýže s hráškem

Suroviny na 4 porce: 60 g másla, 1 balení mozzarelly, 1 pórek, 60 g slaniny, 1 svazek petržele, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 1 l vývaru, 240 g rýže, 30 g strouhaného parmazánu

Jak na to: Nechte v hrnci rozpustit půlku másla s polévkovou lžící oleje a osmahněte nakrájený pórek. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou petrželku a nakonec hrášek a vše krátce orestujte. Přidejte sběračku vývaru a povařte 5 minut při nižší teplotě. Přidejte rýži, dostatečné množství vývaru, osolte a opepřete. Vařte rýži na skus (al dente), pokud bude směs příliš suchá, přilévejte vývar. Hotovou rýži odstavte ze sporáku a pro zjemnění vmíchejte máslo, parmazán a mozzarellu. Doba: 40 minut

Zapékané lasagne

Suroviny na 4 porce: 1 mrkev, 1 cibule, 250 ml masového vývaru, 1 sklenka červeného vína, 500 g mletého masa mix vepřové a hovězí, 30 g rajského protlaku, lžíce olivového oleje, oříšek másla, 3 balení mozzarelly Galbani (každý 125 g), 250 g vaječných lasagní, 100 g nastrouhaného parmazánu, 30 g másla, sůl, pepř

Jak na to: Očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev orestujte na pánvi ve směsi oleje a másla. Přidejte mleté maso a několik minut zprudka opékejte. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Přijdete rajský protlak rozpuštěný v troše vývaru, vývar, pepř, sůl a za občasného míchání a dolévání zbytku vývaru vařte v částečně zakryté pánvi alespoň 30 minut. Zapékací nádobu vyložte pečicím papírem a pak střídejte vrstvu těstovin, vrstvu omáčky a na drobné kousky pokrájené mozzarelly. Zakončete vrstvou mozzarelly, posypte nastrouhaným parmazánem a poklaďte kousíčky másla. Pečte 40 minut při 200 °C. Doba: 80 minut

Křupavá bruschetta

Suroviny na 4 porce: 4 bruschetty, 2 balení mozzarelly (125 g), krabička cherry rajčátek, sůl, pepř, olej, oregano

Jak na to: Nakrájejte bruschetty a v troubě nebo na grilu je z obou stran lehce opečte dokřupava. Mezitím si nakrájejte cherry rajčátka na drobné kousky, lehce je osolte a opepřete. Tuto směs pak natřete na plátky opečené bruschetty a posypte oreganem. Nakrájejte na malé kostičky i mozzarellu a naklaďte ji na bruschetty. V poslední řadě každý plátek bruschetty lehce pokapte olivovým olejem. Doba: 25 minut

Zelené a bílé těstoviny

Suroviny na 4 porce: 1 velký svazek rukoly, 240 g těstovin, 1 balení mozzarelly (125 g), 1 stroužek česneku, 5 polévkových lžic olivového oleje, sůl, pepř

Jak na to: Rukolu operte, osušte a nakrájejte na proužky. Těstoviny uvařte podle návodu. V pánvi zahřejte olej a přidejte oloupaný, lehce rozdrcený stroužek česneku a zhruba polovinu rukoly. Česnek odstraňte, jakmile začne hnědnout. Scezené těstoviny pak na ochuceném oleji orestujte a přidejte zbývající pokrájenou rukolu. Naservírujte těstoviny na talíř a posypte na kostičky nakrájenou mozzarellou. Dochuťte čerstvě namletým černým pepřem a hned podávejte. Doba: 15 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.