Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Svátky jara na talíři: Kynutá pomlázka, zajíčci z muffinů a perníková vajíčka

Zajíčci z muffinů
Perníková vajíčka
Marcipánové kraslice
Kynuté pomlázky
Sdílej článek:

Chystáte velikonoční hostinu? Pak vám přijdou vhod naše tipy na sladké dobroty. Chutnají výtečně a můžete je použít i jako dekoraci.

Zajíčci z muffinů

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 1 balení muffinů jogurtovo-citronových v prášku, 120 g bílého jogurtu, 60 ml oleje, 1 vejce
Na náplň: 1 balení krémové vanilkové náplně, 200 ml studeného mléka, 3 zarovnané lžíce moučkového cukru
Na ozdobení: 50 g bílé čokolády, lentilky, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s jogurtem, olejem a vejcem podle návodu na obale. Ručně vařečkou vymícháme hladké těsto. Pomocí dvou polévkových lžic naplníme těstem 10 košíčků rozložených na plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Z vychladlých muffinů odkrojíme vrchní část a rozkrojíme ji na napůl, získáme tak uši zajíčků. Náplň připravíme z krémové náplně, mléka a cukru podle návodu na obale, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na muffiny. Na ozdobení náplň posypeme najemno nastrouhanou čokoládou. Uši zapíchneme do náplně, lentilky použijeme jako oči a dozdobíme tubičkami dle vlastní fantazie. Doba: 50 minut

Perníková vajíčka

Suroviny na 16 kusů
Na těsto: 1 balení perníku v prášku, 400 ml vody, 12 lžic oleje, 4 lžíce švestkových povidel nebo rybízového džemu, 3 lžíce rumu
Na ozdobení: 1 balíček tmavé polevy, 150 g marcipánu, 1 tubička na zdobení

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Všechna ozdobíme tubičkami. Doba: 60 minut + tuhnutí

Marcipánové kraslice

Suroviny na 6 kusů: 150 g marcipánu, 1 balíček cukrárenského zeleného želé, 1 balíček červeného cukrárenského želé, 50 g sušených brusinek
Na ozdobení: cukrová zdobení (např. Kuličky duhové, Perličky stříbrné, Zdobení pestré)

Jak na to: Marcipán rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny obarvíme tak, že do jedné třetiny zapracujeme cukrárenské želé zelené, do druhé třetiny cukrárenské želé červené – použijeme přímo prášek. Jednu třetinu marcipánu ponecháme neobarvenou. Ručně vytvarujeme placičky, naplníme brusinkami, zabalíme a vymodelujeme do tvaru vajíček. Vajíčka obalíme cukrovým zdobením dle vlastní fantazie. Napícháme na špejle, dozdobíme mašlí a zapíchneme do osení. Doba: 30 minut

Kynuté pomlázky

Suroviny na 12 kusů
Na těsto: 1 balení buchet v prášku, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml vlažného mléka, 150 g rozpuštěné zchladlé hery, 2 lžíce medu, nastrouhaná kůra z ½ citronu, 1 lžíce rumového aroma.
Na potření a posypání: 1 vejce, 1 balíček skořicového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty a droždí, vanilínový cukr, mléko, heru, med, kůru a aroma. Vypracujeme hladké těsto. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 60 minut vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 částí. Každou část rozdělíme na 3 díly a z každého utvoříme váleček dlouhý 25 cm. Vždy 3 válečky spleteme do copánku, přičemž 2 cm necháme nedopletené. Nožem konce seřízneme a ze zbylého těsta vyválíme slabý váleček, kterým ovážeme pomlázku. Položíme na plech a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Doba: 40 minut + kynutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.