Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Svůdné VALENTÝNSKÉ SLADKOSTI: Plněná srdíčka nebo marcipánové pralinky

Marcipánové pralinky
Srdíčka na dřívku
Jahodové želé
Sdílej článek:

Baví vás péct? Pokud si chcete s dobrotami pohrát, naše tipy vás nadchnou. Hodí se na valentýnské pohoštění, ale radost udělají kdykoliv!

Plněná srdíčka

Suroviny na 14 kusů

Na těsto: 240 ml vody, 60 g másla, špetka soli, lžíce cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 160 g hladké mouky, 4 vejce

Na náplň: 100 g lesních plodů (mražené), 60 g moučkového cukru, 250 g tvarohu, 250 g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Jak na to: Na těsto svaříme v kastrůlku vodu, máslo, sůl, cukr a vanilínový cukr. Odstavíme z plotny, přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta. Vložíme do mísy a do zchladlého těsta zapracujeme šlehačem vejce. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechu vyloženém papírem na pečení tvoříme srdíčka (asi Ø 8 cm). Pečeme 30 minut. Srdíčka necháme vychladnout a podélně rozřízneme. Na náplň propasírujeme přes sítko rozmražené lesní plody, přidáme moučkový cukr, tvaroh, jogurt a promícháme. Smetanu ke šlehání ušleháme se smeta-fixem dotuha a vmícháme do ovocné směsi. Srdíčka naplníme a před podáváním lehce posypeme moučkovým cukrem. Doba: 50 minut + tuhnutí

Marcipánové pralinky

Suroviny na 50 kusů: 150 g Marcipánu Dr.Oetker, 75 g instantního nápoje s jahodovou příchutí (typu Frapko), 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker, 50 g oloupaných nasekaných mandlí

Jak na to: Na přípravu pralinek propracujeme marcipán společně s instantním jahodovým nápojem (suchou směsí). Obarvený marcipán rozdělíme na dva díly a vytvarujeme válečky o délce asi 25 cm. Polevu rozpustíme podle návodu a válečky s ní polijeme. Můžeme použít misku, do které zachytáváme zbylou polevu. Necháme mírně zatuhnout. Válečky obalíme v sekaných mandlích, které přitlačíme na povrch. Dáme na hodinu do chladničky a poté nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm. Skladujeme v chladu. Doba: 40 minut + tuhnutí

Srdíčka na dřívku

Suroviny na 6 kusů

Na těsto: 130 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 80 g změklého másla, 1 žloutek, nastrouhaná kůra z jednoho citronu

Na zdobení:  1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker, 1 balení Polevy světlé Dr.Oetker

Jak na to:Na těsto smícháme na pracovní ploše mouku, cukr, vanilínový cukr, máslo, žloutek, kůru a ručně vypracujeme hladké těsto. Vyválíme plát o tloušťce 1 cm a formičkou vykrajujeme srdíčka. Do každého srdíčka zasuneme špejli. Srdíčka přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 12 minut. Srdíčka necháme vychladnout a poté zdobíme dle vlastní fantazie. Doba: 30 minut

Tip: Před pečením špejli namočíme do vody, aby nezhnědla.

Jahodové želé

Suroviny na 20 kusů: 250 ml vody, 1 balíček Ovocného želé s jahodovou příchutí Dr. Oetker, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky, 200 g čerstvých jahod

Jak na to: Na přípravu želé přivedeme 250 ml vody k varu. Obsah sáčku ovocného želé společně s cukrem vsypeme do horké vody (vodu již nevaříme) a ručně metličkou zamícháme. Přilijeme vodku a opět zamícháme. Jahody nakrájené na plátky vložíme do formiček a zalijeme hotovým želé. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 5 hodin nebo ještě lépe přes noc. Doba: 15 minut + tuhnutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.