Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Tip na ODLEHČENÉ MENU: Nudlová polévka s vínem a rostbíf s čočkou

Nudlová polévka
Kachní prsa s kaki
Rostbíf s čočkou
Pečené jehněčí
Sdílej článek:

Bramborový salát, smažený kapr a cukroví jsou už minulostí. Teď je čas vyměnit kalorické bomby za něco lehčího k snědku. Tady je naše inspirace.

Nudlová polévka

Suroviny na 4 porce: 2 kuřecí prsa, 1 pórek, 1 mrkev, 250 g žampionů, 1 chilli paprička, 1 kousek čerstvého zázvoru, 200 g rýžových nudlí, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce bílého dezertního vína, 2 lžíce petrželky, sůl, pepř

Jak na to: Maso nakrájejte na kostky, dejte ho do hrnce a zalijte litrem vody. Osolte ji, přiveďte k varu a maso vařte asi 15 minut. Z pórku odřízněte kořínky a část zelených listů. Potom pórek podélně nařízněte do poloviny, listy propláchněte a nakrájejte na kolečka. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Žampiony nakrájejte na čtvrtiny. Chilli papričku omyjte, podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na nudličky. Kousek zázvoru oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vše přidejte do polévky a vařte dalších 10 minut. Krátce před dovařením přidejte sójovou omáčku a víno a osolte a opepřete. Mezitím připravte nudle podle návodu, nechte je okapat a pak je přidejte do polévky. V miskách polévku posypte petrželkou. Doba: 30 minut

Rostbíf s čočkou

Suroviny na 4 porce: 750 g hovězího roštěnce, 1 lžíce hořčice, 5 lžic oleje, 1 červená cibule, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, svazeček bylinek (bobkový list, petrželka a tymián), 200 g čočky, 2 lžíce sekané petrželky, pepř, sůl

Jak na to: Troubu rozehřejte na 180 °C. Roštěnec potřete hořčicí, osolte a na pánvi prudce opečte. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě pečte asi 40 minut. Mezitím nakrájejte cibuli na nudličky. Česnek nakrájejte na plátky. Řapíky celeru a mrkev nakrájejte na kousky. V kastrolu zahřejte 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a nechte ji zpěnit. Přihoďte česnek, celer a mrkev a několik minut smažte. Přidejte čočku a bylinky, zalijte studenou vodou a vařte asi 15 minut. Upečený rostbíf přendejte na prkénko a nakrájejte na tenké plátky. Podávejte ihned s čočkou a zeleninou. Doba: 60 minut

Kachní prsa s kaki

Suroviny na 2 porce: 2 kachní prsa (každé 400 g), 2 ks kaki, 300 ml šťávy z kachny, 100 ml likéru z pomerančů, 200 g cukru, 1 lžička másla, palička česneku

Jak na to: Kachní prsa zprudka osmažte z obou stran. Na omáčku do hrnce vložte 100 g cukru, přilijte likér a nechte vařit, dokud cukr nezačne karamelizovat a alkohol se neodpaří. Vmíchejte šťávu z kachny a povařte. Oloupejte kaki a nakrájejte ho na silnější plátky. Na pánvi rozpusťte máslo spolu se zbylým cukrem a s kaki. Vařte, dokud ovoce nezkaramelizuje po obou stranách. Česnek nakrájejte na plátky a opečte na pánvi s trochou oleje a soli. Maso polijte pikantní omáčkou, ozdobte česnekem a obložte plátkem kaki. Doba: 35 minut

Pečené jehněčí

Suroviny na 4 porce: 1 kg jehněčí kýty, 4 brambory, lžíce olivového oleje, pepř, 2 mrkve, 2 cukety
Na marinádu: deci červeného vína, lžíce medu, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř

Jak na to: Na přípravu marinády smíchejte v kastrůlku červené víno, med, hořčici, sůl a pepř. Vše za stálého míchání ohřejte a nechte vychladnout. Maso vložte do marinády a nechte 30 minut marinovat. Poté položte maso do pekáče a pečte zhruba 50 minut. Občas maso potřete marinádou. Mezitím v zapékací míse smíchejte kousky brambor s olivovým olejem. Přidejte kousky mrkve a cukety a zapečte. Maso nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninou. Doba: 70 minut + marinování

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.