Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Udělejte věci jinak. DRŮBEŽÍ MASO nepatří pouze na PEKÁČ

Francouzské závitky
Pečená kuřecí stehna
Smetanová prsíčka
Sdílej článek:

Z drůbežího masa se dají připravit opravdové lahůdky. Chce to ale čas a kapku inspirace. Vyzkoušejte naše recepty, určitě si pochutnáte!

Kuřecí salát s rýží

Suroviny (pro 4 osoby): 1 menší pórek, 1 červená paprika, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 1 hrst bazalkových listů, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bílého vinného octa, 20 dkg vařeného kuřecího masa, 300 g vařené nebo dušené rýže, sůl, pepř

Jak na to: Zelenou část pórku dobře omyjeme, aby v ní nezůstala zrnka písku, a nakrájíme ji na tenká kolečka. Bílou část buď nepoužíváme, nebo ji nakrájíme na drobné kostičky. Papriku zbavíme jádřince, omyjeme ji, nakrájíme na podélné proužky a pak ještě na centimetrové kostky. Kukuřici slijeme a necháme okapat. Bazalkové listy nasekáme nadrobno. Zvlášť smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Rýži smícháme se zeleninou a na-drobno nakrájeným masem a bazalkou a ochutíme zálivkou. Podáváme s čerstvým pečivem. Doba: 25 minut

Francouzské závitky

Suroviny (pro 4 osoby): 6 ks kuřecích prsou, pepř, sůl
Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, ¼ většího celeru, 2 vejce
Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 1 dcl černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Jak na to: Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme doměkka. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse je promícháme s vejci a trochou soli. Doprostřed každého prsa dáme trošku zeleninové směsi, maso zarolujeme a omotáme nití tak, aby dobře drželo. Závitky vložíme do pekáčku.

Omáčka: V míse smícháme dijonskou hořčici s medem, pivem a olivovým olejem. Promícháme a zálivkou polijeme závitky. Pak je dáme do vyhřáté trouby péct na 40 minut. Hotové závitky budou mít medovou barvu a lehkou krustu. Doba: 50 minut

Pečená kuřecí stehna

Suroviny (pro 6 osob): 6 kuřecích stehen, 250 g žampionů, grilovací koření s paprikou, 2 polévkové lžíce másla, 0,1 l vody, sůl

Jak na to: Maso důkladně omyjeme a osušíme. Poté jednotlivá stehna potřeme směsí grilovacího koření, roztaveným máslem a vložíme je do kameninové nádoby. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, mírně osolíme a podlijeme vodou. Kameninovou nádobu zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba hodinu, až je kůže kuřete křupavá. Jako příloha se hodí těstoviny, bramborová kaše. Doba: 70 minut

Smetanová prsíčka

Suroviny (pro 2 osoby): 200 g čerstvých zelených fazolek, 2 a ½ lžíce másla, 1 stroužek česneku, špetka sušené majoránky, 2 kuřecí prsa, 150 ml kuřecího vývaru, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžíce krémové zakysané smetany, sůl, pepř

Jak na to: Fazolky povaříme v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, nasypeme nasekaný česnek a minutu restujeme. Pak přisypeme fazolky, majoránku a vše restujeme 4 minuty. Maso rozřízneme na 2 tenké plátky, osolíme a opepříme. Poté osmahneme na másle. Steaky vyjmeme a uchováme je v teple s fazolkami. Do pánve nalijeme vývar a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Mouku promícháme se zbylým máslem a vytvoříme kuličku. Tu vhodíme do pánve a mícháme, dokud se kulička nerozpustí a omáčka nezhoustne. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a smetanou. Steaky podáváme se smetanovou omáčkou a s fazolkami. Doba: 45 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.