Šíp.deník.cz

Úsměvné ředkvičkové myšky: Odpolední POCHOUTKA nejen pro děti

Ředkvičková pomazánka
Ředkvičková pomazánka
Zdroj: Gurmet
Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 3 svazky ředkviček, 200 g ementálu vcelku, 500 g polotučného tvarohu, 1/2 másla, 1 lžička cukru krystalu, 50 g ementálu v plátcích, 4 krajíce chleba, máslo (nebo tavený sýr apod.) a pažitka na dotvoření myšek, sůl.

Krok 1

Máslo vyndejte z lednice a nechte změknout při pokojové teplotě, aby se s ním lépe pracovalo. Několik nejkrásnějších ředkviček si ponechte stranou, z nich vytvoříte myšky.

Krok 1

Krok 2

MYŠKY: Celé ředkvičky omyjte, nať odkrojte a celý kořínek ponechte jako ocásek. Jednu ředkvičku nakrájejte na tenká kolečka. Do ředkvičky – myšky – udělejte nožem dva malé zářezy, do kterých vložte kolečka jako ouška. Špičkou malých nůžek vydloubněte dírky jako očka a zamázněte je máslem či taveným sýrem. Z pažitky udělejte vousky.

Krok 2

Krok 3

Zbylé ředkvičky důkladně omyjte, odřízněte z nich kořínek i nať a na jemném struhadle nastrouhejte. Klidně můžete zapojit i vaše ratolesti, které strouhání určitě zaujme. Ale pozor na prsty!

Krok 3

Krok 4

Do mísy vyklopte máslo a tvaroh a smíchejte s ředkvičkami a nastrouhaným sýrem. Pečlivě promíchejte, dochuťte cukrem a solí a na chvíli uložte do lednice. Pomazánku namažte na chléb a na každý posaďte myšku, pod kterou položte trojúhelníček ementálu.

Krok 4

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů