Šíp.deník.cz

Vaříme RYCHLE A ÚSPORNĚ aneb Co lze vykouzlit jen z pěti surovin

4 fotografií 4
Lehký rýžový salát
Lehký rýžový salát
Zdroj: Gurmet
Lehký rýžový salát Domácí hamburger Langoše s jogurtem Zapečený pudink
Sdílej článek:

Odradí vás recept, který se surovinami jen hemží? Nabízíme tipy, u kterých si vystačíte jen s pěti ingrediencemi. Sůl, olej a voda se nepočítají!

Lehký rýžový salát

Suroviny na 4 porce: 250 g rýže basmati, 1 lžička oleje, 1 okurka hadovka, 200 g kukuřice z konzervy, 100 g tuňáka ve vlastní šťávě, 200 g bílého jogurtu, sůl

Jak na to: Rýži uvařte podle návodu na obalu. Uvařenou ji nechte okapat, zakápněte lžičkou oleje a nechte vychladnout. Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vychladlou rýži smíchejte s okurkou, kukuřicí a tuňákem (bez nálevu) a důkladně promíchejte. Přidejte jogurt a osolte. Uložte směs asi na 30 minut do lednice, aby se chutě propojily. Doba: 30 minut + chlazení

Domácí hamburger

Suroviny na 4 porce: 350 g mletého masa, 1 cibule, 50 g máslových sušenek, 3 rajčata, 2 lžíce oleje na smažení, 4 housky , sůl

Jak na to. Mleté maso dejte do mísy a rukama ho promněte. Polovinu cibule nakrájejte na kostičky a druhou na půlkolečka. Sušenky rozdrobte na strouhanku. Rajčata nakrájejte na kolečka. K mletému masu přimíchejte kostičky cibulky a sušenky a osolte. Do pánve nalijte olej a rozehřejte ho. Vytvořte z masa čtyři placky o velikosti housky a položte je na pánev. Opékejte asi 4 minuty z každé strany. Housky podélně rozkrojte, vložte do nich opečenou masovou placku, obložte ji z jedné strany kolečky rajčat a z druhé půlkolečky cibule a podávejte. Doba: 30 minut

Langoše s jogurtem

Suroviny na 4 porce: 400 g hladké mouky, 1 droždí, 150 ml vlažné vody, 1 malý bílý jogurt, 1 lžíce oleje, 400 ml oleje na smažení, 200 g nastrouhaného sýra (eidamu), sůl

Jak na to: Mouku vsypte do mísy a udělejte v ní důlek. Do něj rozdrobte droždí a přilijte vlažnou vodu. Vše po chvilce promíchejte. Přidejte bílý jogurt, olej a osolte. Pokud není těsto vláčné, přilijte ještě trochu vlažné vody. Z těsta hned vytvořte malé bochánky a ty rozválejte na placky. Placky nechte 20 minut v teple kynout. Připravte hlubší pánev, nalijte do ní tolik oleje, aby v něm langoše plavaly, a smažte je z obou stran dozlatova. Langoše servírujte posypané nastrouhaným eidamem. Doba: 40 minut

Zapečený pudink

Suroviny na 4 misky: 4 vejce, 550 ml mléka, 115 g strouhanky, 225 g vanilkového cukru, 4 vrchovaté lžíce jahodového džemu

Jak na to: 3 vejce rozdělte na bílky a žloutky. Do žloutků rozklepněte čtvrté vejce a směs rozšlehejte. Přilijte mléko, přisypte strouhanku a 80 g vanilkového cukru a promíchejte. Připravte si zapékací misky a jejich dna potřete džemem. Směs ze žloutků a mléka nalijte na džem a dejte péct do trouby asi na 30 minut. Mezitím vyšlehejte z bílků sníh a postupně do něj přimíchávejte zbytek vanilkového cukru. Sníh navršte na upečený pudink a dejte ještě na 20 minut do trouby. Doba: 60 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů